Konya yöresinin tescilli tatlısı: Sac arası tarifi

Konya'nın coğrafi işaretli geleneksel bir tatlısı; sac arası tatlısının tarifini ve nasıl yapıldığını adım adım öğrenin.

Yaşam - 12 saat önce

İç Anadolu, tarihi lezzetleriyle son dönemde öne çıkan bölgelerden biri. Özellikle Konya çevresinde bilinen sac arası tatlısı da bu lezzetlerden biri. Sac arası, Konya'nın coğrafi işaret almış tescilli yemeklerinden biri. Lezzetli bir hamuru şerbetlendirerek hazırlanan bu tarif, oldukça merak ediliyor. İşte, Konya'nın tescilli tatlısı sac arasının adım adım yapılışı...

KONYA SAC ARASI TARİFİ

Sac Arası İçin Malzemeler:

2 yumurta1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı1 su bardağı suBir çimdik tuzAldığı kadar unYaklaşık 250 gram eritilmiş tereyağı250 gram kaymakÜzeri için; 1 su bardağı kadar pudra şekeriŞerbeti için; 2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, birkaç damla limon

SAC ARASI YAPILIŞI

Adım 1:

Önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri kaynatın. Kaynamaya çıkınca birkaç damla limon damlatın. Yaklaşık 15-20 dakika boyunca kaynamalı. Şerbetin kıvamı, ağdamsı bir hal almalı.

Adım 2:

Yumurtaları, 1 yemek kaşığı tereyağı, su ve unla birlikte yoğurun. Kıvamı kulak memesi kıvamında olmalı. Üzerine ıslak bir bez kapatarak yaklaşık yarım saat dinlendirin.

Adım 3:

Hamuru mümkün olduğunca ince açın. Unla açarken zorlanırsanız nişasta ile de açabilirsiniz.

> Not: Dilerseniz hamuru bütün olarak açıp tek parça olarak tepsiye sarabilirsiniz. İkinci bir seçenek olarak; hamuru bezelere ayırarak porsiyonluk sac arası da yapabilirsiniz.

Adım 4:

Açılmış hamuru eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Üzerine kaymak yayın ve rulo yapın.

Adım 5:

Yaptığınız ruloyu fırın tepsisinin ortasından başlayarak tepsiye sarın. Fırına vermeden önce üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Adım 6:

Şerbetlemede; şerbet ılık, tatlı sıcak olmalı. Fırından çıkardığınız tatlıyı ılık şerbetle şerbetleyin.

 

İlginizi çekebilir:

Edirne mutfağından tarihi Osmanlı lezzeti: Mutancana tarifi! Kuzu etinin en şık hali

Osmanlı saray mutfağından tarihi lezzet: İstanbul pilavı tarifi

#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews
Haftanın Öne Çıkanları

Son dakika: Bardağı taşıran son damla oldu! Başkan Erdoğan yeni alınan kararı açıkladı...

2025-01-21 19:58 - Politika

ChatGPT çöktü mü, neden açılmıyor? ChatGPT 502 hatası nedir?

2025-01-23 19:08 - Gündem

Abdülkerim Bardakcı: Bazen nasip olmuyor

2025-01-21 22:48 - Spor

Kuruluş Osman’ın Komutan Lucas’ı Özgür Çevik’ten üzücü haber! Sevenlerine hüsran yaşattı

2025-01-20 11:03 - EshaTv

BİM resmen çıldırdı! Bu indirimler kaçmaz! İşte BİM 31 Ocak 2025 aktüel ürünler kataloğu

2025-01-20 20:17 - Ekonomi

Ateşkesten bu yana 101 Filistinli daha şehit oldu!

2025-01-17 18:13 - Dünya

Eski ABD Başkanı Biden: Daha yapacak çok işimiz var

2025-01-20 23:48 - Dünya

AFAD açıkladı! Komşu'da deprem!

2025-01-18 01:03 - Dünya

Başkan Erdoğan, eski AK Parti Milletvekili İyimaya'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu

2025-01-22 22:58 - Politika

RTEÜ skandal olay! Akademisyenden derste dini değerlere ağza alınmayacak hakaretler

2025-01-18 00:32 - Gündem

İlgili Haberler

Bulaşık makinesini devamlı Eco modunda çalıştırmak doğru mu?

12:57 - Yaşam

Erzurum'un tescilli lezzeti: Kadayıf dolması tarifi

16:37 - Yaşam

Maltepe Belediyesi’ne ihaleye fesat karıştırma davası: 13 ihaleden 12’sini aynı şirkete vermiş

14:38 - Yaşam

İyi uykunun sırrı: 90 dakika kuralı ile uyku düzeninizi iyileştirin

17:42 - Yaşam

Edirne mutfağından tarihi Osmanlı lezzeti: Mutancana tarifi! Kuzu etinin en şık hali

15:48 - Yaşam

Günün Manşetleri

Son dakika: Konya'da 3 katlı bina çöktü!

21:43 - Gündem

Putin'den ilk açıklama! Son dakika Trump ve savaş itirafı: Trump'ın 2020 zaferi...

21:23 - Dünya

Grand Kartal otelin yangın alarmları bu yüzden kapatılmış!

20:48 - Gündem

Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül ve damadı tutuklandı

20:12 - Gündem

Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül adliyeye sevk edildi

19:03 - Gündem