Korkunç istismar! Bir sürü ünlü ismin adı geçiyor. Epstein Adası'nda neler yaşandı?

Dünya korkunç bir skandalla çalkalanıyor. Milyarder iş adamı Jeffrey Epstein'in çocuk istismarı dosyası açıldı. Birçok ünlü ismin adı geçiyor. Gün yüzüne çıkan gerçekler mide bulandırıyor. İşte Epstein Adası'nda yaşananlar...

Dünya - 9 ay önce

Jeffrey Epstein'in sahibi olduğu lüks adanın skandalı, dünya tarihinin en skandal olayları arasında yerini aldı. Ünlülerin ve zenginlerin adının karıştığı bu olay, gizemi ve çarpıcılığıyla hala konuşuluyor. Adada neler yaşandığına dair detaylar hala aydınlatılmayı bekliyor. 

Fakat altını önemle çizmek gerekiyor ki bu skandalın ortaya çıkmasını sağlayan en önemli isim araştırmacı gazeteci Julie K. Brown. Brown'ın 2017 ve 2018'de Miami Herald için yaptığı haberler Epstein'a yönelik daha fazla suçlamaya yol açmış ve yaklaşık 80 kurbanının kimliği belirlenmişti.

Gazeteci Julie K. Brown. 

EPSTEIN DAVASI NASIL BAŞLADI?

Milyarder iş insanı Jeffrey Epstein, 2005 yılında Florida'da 14 yaşındaki bir kıza, cinsel ilişkiye girmek için para verdiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Bu olayın ardından birçok reşit olmayan kız Epstein'in ve arkadaşlarının kendilerini cinsel istismara maruz bıraktığını iddia etmişti. Ne yazık ki bu iddialar havada kalmış ve Epstein 2008 yılında sadece tek bir kişiye cinsel istismar uygulamaktan suçlu bulunmuştu. Epstein sadece 18 aylık bir ceza almıştı fakat buna rağmen haftanın 6 günü hapishane dışında bir ofiste çalışmasına izin verilmiş ve cezası 13. ayda son bulmuştu.

Jeffrey Epstein, 2019'da Florida ve New York'ta küçük çocukları taciz etmek ve fuhuş nedeniyle Fransa'dan ABD'ye geri döndüğü sırada havaalanında tekrar tutuklandı. Epstein tutuklandıktan sonra evinde arama yapan polis ekipleri birden fazla reşit olmayan çıplak çocukların fotoğraflarını buldu.

İNTİHAR ETTİĞİ İDDİASI

Epstein, Güvenlik Barınma Birimi'ne (SHU, Hücre Hapsi) yerleştirildiğinde, hapishane Adalet Bakanlığı'na bir hücre arkadaşı olacağını ve bir gardiyanın her 30 dakikada bir hücreye bakacağını bildirdi. Öldüğü gece bu prosedürler uygulanmadı. Yargılanmayı bekleyen Epstein, 10 Ağustos 2019'da New York Metropolitan Islah Merkezi'ndeki hapishane hücresinde tepkisiz bir haldeyken bulundu. Hapishane gardiyanları kalp masajı yaptıktan sonra Epstein'i New York Downtown Hastanesi'ne nakletti ve burada 6:39'da öldüğü açıklandı. Fakat pek çok insanın onun öldüğüne dair şüpheleri bulunuyor.

SEVGİLİSİ DE İSTİSMARCI!

Epstein'in ölümünün ardından aleyhindeki suçlamalar reddedildi ve devam eden soruşturmalarda gözler, seks ticaretiyle ilgili beş suçtan 2 Temmuz 2020'de tutuklanan ve 29 Aralık 2021'de 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Ghislaine Maxwell'e çevirdi. Maxwell, Epstein davası boyunca, olayın mağdurlarından biri olan ve Epstein'e karşı ana davacı olan Virginia Giuffre'nin arkadaşlarına, mağduru haksız çıkaracak bilgiler paylaşması için para teklif etmek, mağdurların ifadelerini yalanlamak ve olaya dahil olan insanların masumiyetini savunmak için çeşitli faaliyetlerde bulunmak gibi bir çok eyleme başvurdu. Epstein'in sevgilisi olan Maxwell'in ona ve başka pek çok isme çocuk istismarı konusunda yardım ettiği iddia ediliyor.

ÜNLÜ İSİMLER DE YER ALIYOR

Epstein davasında birçok ünlü ismin adı geçiyor. Bu isimlerden bazıları şu şekilde;

Ghislaine MaxwellVirginia Lee Roberts GiuffreKathy AlexanderMiles AlexanderJames Michael AustrichPhilip BardenCate BlanchettDavid BoiesLaura BootheEvelyn BouletRebecca BoylanJoshua BunnerNaomi CampbellCarolyn CaseyPaul CassellSharon ChurcherBill ClintonDavid CopperfieldAlexandra CousteauCameron DiazLeonardo DiCaprioAlan DershowitzDr. Mona DevanesanBradley EdwardsAmanda EllisonCimberly EspinosaAnnie FarmerMarie FarmerAlexandra FekkaiCrystal FigueroaAnthony FigueroaLouis FreehEric GanyMeg GarvinSheridan Gibson-ButteRobert GiuffreAl GoreRoss GowFred GraffPhilip GuderyonShannon HarrisonStephen HawkingVictoria HazelBrittany HendersonBrett JaffeMichael JacksonCarol Roberts KessDr. Karen KutikoffPeter ListermanGeorge LucasTony LyonsBob MeisterJamie A. MelansonLynn MillerMarvin MinskyDavid MullenJoe PaganoMary PalugaJ. Stanley PottingerJoseph RecareyMichael ReiterJason RichardsBill RichardsonSky RobertsScott RothsteinForest SawyerDoug SchoetlleKevin SpaceyCecilia SteinMark TafoyaBrent TindallKevin ThompsonDonald TrumpEd TuttleEmma VaghanKimberly Vaughan-EdwardsCresenda ValdesAnthony ValladaresMaritza VazquezVicky WardJarred WeisfeldCourtney WildBruce WillisDaniel WilsonPrens Andrew

Haftanın Öne Çıkanları

Eşinin müstehcen karelerini paylaştı: Kanye West'ten Bianca Censori hamlesi

2024-01-04 09:48 - Politika

Korkunç kaza! Alkollü araç kullanmak ölüm getirdi. Alevler içinde can verdi

2024-01-04 08:08 - Gündem

Takla atıp alev alan otomobilde hayatını kaybetti

2024-01-04 06:58 - Gündem

"Neden kilo veremiyorum" Kilo verememenin nedenleri nedir. Kilo verememenin sebebi nedir?

2024-01-03 17:52 - Sağlık

Kısmetse Olur Cansel, 2 milyon TL ile Dilan Polat oldu! Klibindeki hali şoke etti

2024-01-06 11:48 - Politika

Gece uyumadan önce 1 kaşık tahin yiyin: Sabah uyandığınızda etkisine inanamayacaksınız

2024-01-04 15:03 - Yaşam

Bilim dünyası şaşkın. Neptün ve Uranüs'ün gerçek renkleri ortaya çıktı

2024-01-06 00:32 - Yaşam

Kocaeli'de yürek yakan olay: Baba öldü, anne ve oğlu yaralı

2024-01-03 19:10 - Gündem

Yazıyı gören şoka girdi. Emir muhtardan geldi: Bu köyde cenaze yemekleri kaldırıldı

2024-01-05 13:33 - Yaşam

Antalyaspor - Alanyaspor! CANLI

2024-01-05 20:37 - Spor

İlgili Haberler

Papa'dan uluslararası topluma: “İntikam sarmalına son verin!”

17:08 - Dünya

Lübnan'ın Londra Büyükelçisi: “İsrail 21 günlük ateşkesi reddetti”

16:08 - Dünya

İsrail bir Hizbullah komutanını daha öldürdü

15:47 - Dünya

İsrail bir Hizbullah komutanı daha öldürdü

15:28 - Dünya

Bakan Fidan, Mikati ile görüştü...“İnsani yardıma hazırız!”

15:17 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail bir Hizbullah komutanını daha öldürdü

15:47 - Dünya

Bakan Fidan, Mikati ile görüştü...“İnsani yardıma hazırız!”

15:17 - Dünya

Pazartesi hava tersine dönüyor! Meteoroloji'den uyarı

14:28 - Gündem

SGK uzmanı uyardı! Bu işlemi yapmayanlar Emeklilik hakkını kaybedebilir

13:53 - Ekonomi

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 4 Ekim'de yolcu taşıma rekoru kırdı

12:58 - Ekonomi