Kulis Haber! Devlet Bahçeli, erken seçim için Kemal Kılıçdaroğlu'nu bekliyor

CHP eski Milletvekili ve Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş'tan flaş kulis haberi... Yarkadaş, AK Parti'li bir kaynağının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı gün “erken seçim’’ kara

Politika - 2 yıl önce

CHP eski Milletvekili ve Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş'tan flaş kulis haberi... Yarkadaş, AK Parti'li bir kaynağının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı gün “erken seçim’’ kararı aldıracağını söylediğini aktardı. Yarkadaş, KEmal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını açıklamak için neyi beklediğini de yazdı...Abone ol

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş'tan erken seçim iddiası. AK Parti’li bir kaynağının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim için neyi beklediğini kendisine açıkladığını yazdı. Yarkadaş, kaynağının "Devlet Bey bu konuda hayli kararlı" dediğini iddia etti. İşte Yarkadaş'ın yazısının ilgili bölümü: 

- Geride bıraktığımız perşembe günü kaleme aldığım “Erken seçim tartışmasını bitirecek anket…’’ başlıklı yazıda seçim tarihinin MHP’nin oy oranına bağlı olduğunu, seçim tarihinin de buna göre belirleneceğini yazmıştım. 

"Bahçeli atak yapacak..."Bu yazının ardından Ankara’nın ‘kulağı delik’ siyasetçilerinden çok sayıda telefon aldım. Ankara’nın deneyimli siyasetçileri, “Tespitler gerçekçi… Seçim tarihini MHP’nin durumu belirleyecek’’ yorumunu yaptı. AKP’nin etkili isimlerinden olan bir kaynağım ise “Yazıda bir eksik var…’’ dedi. Bunun üzerine “O halde eksiği de siz tamamlayın’’ karşılığını verdim.

AK Partili siyasetçi 'eksik' deyip eklediAKP’li kaynağımın iddiasına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı gün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “erken seçim’’ kararı aldıracak! Kaynağım, “Devlet Bey bu konuda hayli kararlı görünüyor’’ dedi.

Kılıçdaroğlu adaylığını ne zaman açıklayacak? Ne bekliyor?Barış Yarkadaş, CHP liderinin aday olmak istediğinin bilinen bir gerçek olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Kılıçdaroğlu’nun asıl beklentisi, adaylığını Altılı Masa’nın ortaklarının kamuoyuna açıklaması yönünde… Bu olmadığı takdirde ise ittifak ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP liderinin adaylığını kamuoyuna deklare etmesi bekleniyor… Bu beklenti gerçekleşir mi gerçeklemez mi bilinmez… Ancak buna yönelik çalışmalar önümüzdeki süreçte hızlanacak. Akşener ikna edilir ve 'Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’dur' derse CHP lideri yarışa çok güçlü bir biçimde girecek. CHP lideri, Akşener bunu yapmadığı takdirde ise Eylül ayının sonu Ekim ayının başı gibi adaylığını kamuoyuna açıklamayı düşünüyor.  CHP lideri ve yakın çevresi tüm hazırlıklarını buna göre yapıyor. Öyle ki; ses, sahne ve ışık düzenini organize eden şirkete 'Eylül ve Ekim ayı için başka bir iş almayın… Yoğun bir sürece giriyoruz' denildi. Bu da Eylül ve Ekim ayının yeni siyasi gelişmelere gebe olduğunu gösteriyor."

Haftanın Öne Çıkanları

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na tek kelimelik yanıt: Yalancı

2022-05-25 15:53 - Politika

Bodrumspor, Spor Toto 1. Lig'e yükseldi

2022-05-29 23:21 - Spor

Alperen Duymaz eşi kübra Kelkit kaç yaşında ne iş yapıyor?

2022-05-26 08:55 - Gündem

Merkez Bankası'ndan son dakika dolar ve enflasyon tahmini

2022-05-23 10:20 - Ekonomi

Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevine Bakan Varank'tan gülümseten yanıt

2022-05-23 23:40 - Ekonomi

Cem Bölükbaşı, Monako'daki F2 yarışında 11. oldu

2022-05-29 13:45 - Spor

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'ya resti çekti: Somut adım atılmazsa süreç ilerleyemez

2022-05-25 20:20 - Gündem

Ukrayna, Litvanya'dan daha fazla M113 Zırhlı Personel Taşıyıcı alacak

2022-05-26 01:59 - Dünya

Bu yıl 7,4 milyon ton plastik atığın geri dönüştürülmesi bekleniyor

2022-05-29 15:18 - Ekonomi

Ukrayna Rusya savaşında 3 ayın bilançosu ağır

2022-05-24 22:12 - Dünya

İlgili Haberler

CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi'nden rüşvet ve şantaj skandalı!

23:47 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Meclis Başkanı Holownia'yı kabul etti

18:32 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması

16:07 - Politika

Yeniden Refah Partisi'nden 'anayasa' açıklaması!

11:52 - Politika

MHP'den siyasette yeni döneme hazırlık

11:23 - Politika

Günün Manşetleri

Prens Selman'dan 'Filistin' açıklaması! 'Diplomatik ilişki kurulmayacak'

03:17 - Dünya

Trump'a 3. suikast girişimi mi? Miting yapacağı alanda bomba bulundu!

22:53 - Dünya

Almanya'dan çarpıcı israil kararı! Resmen durduruldu

20:58 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Meclis Başkanı Holownia'yı kabul etti

18:32 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan pastanede vatandaşlarla sohbet etti

18:27 - Gündem