Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor! Meteoroloji'den 57 il için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen kuvvetli yağış ve fırtına için vatandaşları uyardı. Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında olduğu 30 kent için sarı kodlu; 27 il içinse turuncu kodlu alarm verildi.

Gündem - 2 yıl önce

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Erzincan ve Tunceli ile Malatya'nın kuzey ve batı çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU'DA ÇIĞ RİSKİYağışların, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz ile Muğla, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Sinop çevrelerinin kuvvetli, Antalya'nın kuzey ve doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde normallerinin 8-10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

57 İL İÇİN KRİTİK UYARITuruncu kodla uyarılan iller: Aksaray (fırtına), Antalya (kuvvetli yağış), Balıkesir (gök gürültülü sağanak), Bayburt (fırtına), Burdur (kuvvetli yağış), Çanakkale (gök gürültülü sağanak), Erzurum (fırtına), Giresun (fırtına), Gümüşhane (fırtına), Isparta (kuvvetli yağış), İzmir (gök gürültülü sağanak), Karaman (fırtına), Kayseri (fırtına), Kırşehir (fırtına), Kırıkkale (fırtına), Konya (fırtına), Nevşehir (fırtına), Niğde (fırtına), Ordu (fırtına), Rize (fırtına), Sivas (fırtına), Tokat (fırtına), Trabzon (fırtına), Yozgat (fırtına).

Sarı kodla uyarılan iller: Adana (fırtına), Adıyaman (fırtına), Afyonkarahisar (gök gürültülü sağanak), Ankara (gök gürültülü sağanak), Aydın (gök gürültülü sağanak), Bartın (gök gürültülü sağanak), Bilecik (gök gürültülü sağanak), Bolu (gök gürültülü sağanak), Bursa (gök gürültülü sağanak), Çankırı (gök gürültülü sağanak), Denizli (gök gürültülü sağanak), Düzce (gök gürültülü sağanak), Edirne (gök gürültülü sağanak), Elazığ (fırtına), Erzincan (fırtına), Eskişehir (gök gürültülü sağanak), İstanbul (gök gürültülü sağanak), Kahramanmaraş (fırtına),Karabük (gök gürültülü sağanak), Kastamonu (gök gürültülü sağanak), Kırklareli (gök gürültülü sağanak), Kocaeli (gök gürültülü sağanak), Kütahya (gök gürültülü sağanak), Malatya (fırtına), Manisa (gök gürültülü sağanak), Mersin (fırtına), Muğla (gök gürültülü sağanak), Sakarya (gök gürültülü sağanak), Şanlıurfa (fırtına), Tekirdağ (gök gürültülü sağanak), Tunceli (fırtına), Şanlıurfa (fırtına), Uşak (gök gürültülü sağanak), Zonguldak (gök gürültülü sağanak).

SARI VE TURUNCU KOD NE ANLAMA GELİYOR?Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır anlamına geliyor.

Turuncu kod - Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Haftanın Öne Çıkanları

Yeni sezon için dev adım! Talisca ile ilk görüşme olumlu

2023-03-11 15:33 - Spor

Ketojenik diyet kalp krizi riskini iki katına çıkarıyor!

2023-03-07 14:37 - Sağlık

Ben Bu Cihana Sığmazam 22.bölüm fragmanı: Kimsenin kolay kolay yapamayacağı davranış!

2023-03-12 09:22 - Gündem

Altın ve dövizdeki düşüş, vatandaş için alım fırsatı oluşturuyor

2023-03-10 14:03 - Ekonomi

Şirketlere deprem vergisi geliyor! 22 bin mükellefi kapsıyor

2023-03-09 00:48 - Ekonomi

AK Parti, Berat Kandili'nde de depremzedeleri unutulmadı

2023-03-06 17:23 - Gündem

Bakan Akar deprem bölgesinde: Teyakkuz halindeyiz!

2023-03-11 10:57 - Gündem

Melih Gökçek'ten Yunus Günçe'ye sert tepki: Senin suratına tükürmek boynumuzun borcu!

2023-03-09 11:47 - Magazin

Otomobil kamyona arkadan çarptı: 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

2023-03-06 08:28 - Asayiş

Bitcoin kan kaybediyor: 3 ayın dibinde

2023-03-11 11:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!

16:23 - Gündem

Ankara'da son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 1004 kişi yakalandı

16:18 - Gündem

Okulda acı ölüm! 14 yaşındaki Gizem hayatını kaybetti

16:17 - Gündem

Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havalimanı'nda yolcu uçağı iniş sırasında pistten çıktı

15:43 - Gündem

Kahramanmaraş’ta kömür sahasında göçük

15:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Genç motokrosçular, Romanya'da mücadele edecek

16:27 - Spor

Çiftçilere yaklaşık 2 milyar lira tarımsal destek ödemesi yapılacak

16:22 - Ekonomi

Ankara'da son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 1004 kişi yakalandı

16:18 - Gündem

İsrail, UCM Başsavcısının Netanyahu hakkında tutuklama kararı çıkarılması talebine itiraz etti

16:12 - Dünya

Çocuklarda yemek seçiciliği çoğunlukla genetik faktörlerden kaynaklanıyor

16:02 - Yaşam