Lezzetli ve kıyır kıyır kandil simidi yapmak isteyenler için kandil simidi tarifi hazırladık. İşte yapımı pratik ve kolay olmasıyla beraber lezzeti de bir o kadar güzel olan kandil simidi tarifi...
Pekmezli kurabiye nasıl yapılır? Ağızda dağılan pekmezli anne kurabiye tarifi...
KANDİL SİMİDİ TARİFİ MALZEMELERİ NELERDİR?
125 gram tereyağı (yarım paket)
3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı (beyazı dışına)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep (evde varsa)
KANDİL SİMİDİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Geniş bir kaba sıvı yağ, yumurta sarısı, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri koyun ve karıştırın.
Daha sonra unu, kabartma tozunu ve mahlebi de ekleyip yoğurun. Mahlep güzel kokusu ve pastanede satılan kandil simitlerine benzemesi için ekleniyor. Eğer evinizde yoksa eklemek zorunda değilsiniz.
Hamurunuz tam kıvamında olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak toplar haline getirin. Daha sonra tezgahta uzun şeritler olacak şekilde ileri geri sürükleyerek uzatın. Uzayan parçaları iki ucundan birleştirerek simit şeklini verin.
Hazırlanan simitleri ilk önce yumurta akına daha sonra da susama bulayın.
Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine simitleri sıralayın.
Önceden ısıtılan fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
KANDİL SİMİDİ PÜF NOKTALARI
Hamuru hazırlarken un kontrollü şekilde yavaş yavaş eklenirse kıvamını daha rahat ayarlayabilirsiniz.
Kandil simidi yaparken sirke kullanmanın sebebi hamuru kıyır kıyır yapmasıdır. Kullanılması şart değil ama lezzeti daha da artıyor.
İstenirse susamlar ilk başta bir tavada tahta kaşık kullanılarak kavrulabilir. Susamların rengi dönüp kokusu çıktıktan sonra ocaktan alın.
Bu malzemelerle 2 tepsilik 35-40 adet kandil simidi yapabilirsiniz.