Lezzetli kandil simidi tarifi! Kandil simidi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Kandil günlerinin vazgeçilmezlerinden birisi de kandil simididir. Regaib, Miraç, Berat ve Mevlid Kandili'nde pastane tadında kandil simidi yapmak isteyenler internette araştırma yapıyor. Peki kandil simidi tarifi nasıl yapılır? Kandil simidi malzemeleri nelerdir? İşte lezzetli kandil si

Yaşam - 2 yıl önce

Lezzetli ve kıyır kıyır kandil simidi yapmak isteyenler için kandil simidi tarifi hazırladık. İşte yapımı pratik ve kolay olmasıyla beraber lezzeti de bir o kadar güzel olan kandil simidi tarifi...

Pekmezli kurabiye nasıl yapılır? Ağızda dağılan pekmezli anne kurabiye tarifi...

KANDİL SİMİDİ TARİFİ MALZEMELERİ NELERDİR?

125 gram tereyağı (yarım paket)

3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı (beyazı dışına)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı mahlep (evde varsa)

KANDİL SİMİDİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Geniş bir kaba sıvı yağ, yumurta sarısı, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri koyun ve karıştırın.

Daha sonra unu, kabartma tozunu ve mahlebi de ekleyip yoğurun. Mahlep güzel kokusu ve pastanede satılan kandil simitlerine benzemesi için ekleniyor. Eğer evinizde yoksa eklemek zorunda değilsiniz.

Hamurunuz tam kıvamında olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak toplar haline getirin. Daha sonra tezgahta uzun şeritler olacak şekilde ileri geri sürükleyerek uzatın. Uzayan parçaları iki ucundan birleştirerek simit şeklini verin.

Hazırlanan simitleri ilk önce yumurta akına daha sonra da susama bulayın. 

Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine simitleri sıralayın.

Önceden ısıtılan fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

KANDİL SİMİDİ PÜF NOKTALARI

Hamuru hazırlarken un kontrollü şekilde yavaş yavaş eklenirse kıvamını daha rahat ayarlayabilirsiniz.

Kandil simidi yaparken sirke kullanmanın sebebi hamuru kıyır kıyır yapmasıdır. Kullanılması şart değil ama lezzeti daha da artıyor.

İstenirse susamlar ilk başta bir tavada tahta kaşık kullanılarak kavrulabilir. Susamların rengi dönüp kokusu çıktıktan sonra ocaktan alın.

Bu malzemelerle 2 tepsilik 35-40 adet kandil simidi yapabilirsiniz.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Kurtlar Vadisi'nin efsane 'Pala'sıydı! Ünlü oyuncu yıllar aradan sonra ortaya çıktı

2022-10-31 05:52 - Magazin

Dinamo Kiev Fenerbahçe maçı ne zaman? TV8,5 yayınlayacak mı?

2022-10-31 13:02 - Spor

SAHA Expo'ya damga vuran sözler: Kendi savaş gemisini...

2022-10-25 18:14 - Ekonomi

Bakan Akar: Asıl yayılmacı Yunanistan'ın ta kendisidir!

2022-10-25 17:29 - Politika

Ataşehir'de geri geri kayan un yüklü kamyon iş yerine girdi

2022-10-29 10:45 - Asayiş

Biden yaşının ve sağlığının sorgulanmasının "tamamen meşru" olduğunu söyledi

2022-10-24 21:33 - Dünya

Türk karasularına itilen 20 göçmen kurtarıldı

2022-10-26 20:33 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nu aklamak için suspus oldular

2022-10-25 15:57 - Politika

Türkiye Yüzyılı!... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş mesaj! 17 başlıkta işte vizyon belgesi...

2022-10-28 15:56 - Politika

Bakan Koca: Koronavirüs önemli bir sınavdı!

2022-10-31 14:06 - Gündem

İlgili Haberler

2 çoçuğu vardı! Şimdi de 5'iz doğurdu

16:42 - Yaşam

George Orwell 1984 konusu ile ana fikri! Gerorge Orwell 1984 özeti

12:27 - Yaşam

Hindu adam bir Türk vesilesiyle Müslüman oldu: Londra'da Osmanlı'yı anlatıyor

11:52 - Yaşam

"Külliye'de Ramazan " etkinlikleri sürüyor .

16:18 - Yaşam

Kıyır kıyır ev baklavası tarifi: Kolay 1 tepsilik lezzet

19:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

Vincenzo Montella: Müthiş bir savaş vardı sahada

02:37 - Spor

Hakan Çalhanoğlu'ndan Arda Güler açıklaması! "Oynasın..."

02:33 - Spor

Dev maçta Almanya, İtalya'yı devirdi

02:18 - Spor

Marco Rossi: "Bizler Türkiye değiliz dedi."

00:22 - Spor

Fenerbahçe Beko, Fransa'da mağlup:

23:58 - Spor