Yüksek C vitamini içeriği, lifli yapısı, düşük kalorisi ve antioksidan özellikleriyle öne çıkan hünnap, özellikle kış döneminde hastalıklara karşı koruyucu bir gıda ürünü olarak tercih görüyor.
Tüketimi giderek artan bu meyvede, 1500 dönüm arazide yıllık 600 tona yakın üretimin yapıldığı Demirci öne çıkıyor.
Bir sonbahar meyvesi olan hünnap, ağaçların altına serilen örtülere dallardan çırpılan meyvelerin düşürülmesiyle hasat ediliyor.
Örtülerin üzerinde toplanan hünnaplar kurutulup yapraklarından arındırılarak iç ve dış pazarlara gönderiliyor.
"ALTERNATİF BİR GELİR KAPISI OLDU"
Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, ilçenin hünnap açısından ideal iklim ve üretim şartlarına sahip olduğunu söyledi.
İlçenin 800 ila bin 200 metre rakımda olduğunu, ceviz, badem ve kestane üretimiyle bilindiğini, son yıllarda ise hünnabın ilçe ekonomisinde payını artırdığını dile getiren Selçuk, bu ürünün faydalarını tanıtmaya odaklandıklarını anlattı.
Selçuk şunları kaydetti: