Mübrem Dergisi ile Yaptığımız Röportaj

Dilara ATASOY isimli yazarın kurmuş olduğu Mübrem Dergisinin kuruluş hikayesi ve E dergi aylık olarak Ücretli olarak okuyucuları ile buluşuyor...

Röportajlar - 3 hafta önce

Eshahaber

E-Dergi Olarak Satışa Sunulan Mübrem Dergisi Kurucusu Dilara ATASOY İle Röportajımızı Gerçekleştirdik...

Dergi kuruluş aşaması nasıl gerçekleşti.

Derginin kuruluşu aslında uzun yıllardır var olan benim dergi sevdama dayanıyor. Ben çocukluğundan beri dergi koleksiyonu olan biriyim. Dergileri hep çok sevdim. Aynı zamanda kitaplarda da hep editör kısmını okur, içeriği oluşturan kişilere bakardım. 

Lise de okul dergisi hazırlanmasında birçok teknik kısmında yer aldım fakat dergi hazır olsada maddi imkansızlıklardan çıkmadı.

Ben aynı zamanda bir yazar olarak dergilere yazmayı çok severim. Bu süreçte eksik gördüğüm ve olsa çok güzel güzel olur dediğim şeyler olduğu için dergi sahibi olmak istedim.

Aynı zamanda dergimizde her yazar mutlaka yer alır. Yani gerçekten çok büyük eksikleri olmadığı sürece her yazarımızı mutlaka ağırlarız. 

Kendiniz hakkında okuyucularımıza ve okuyuculara bilgi verirmisiniz?

Benim adım Dilara Atasoy, Üniversite de Halkla İlişkiler Öğrencisiyim. Yaklaşık 10 senedir yazıyorum. Ama 2 senedir profesyonel olarak sektördeyim. Dergicilikte sanki hayatımda olmak zorunda gibi hissettiğim için yer alıyor.

Amacım bir yazar olarak  yazmaya nereden başlayacağını bilmeyen herkesin elinden tutmak ve onlara elimden geldiğince yol göstermek. Bana sadece dergi değil bu sektörle alakalı her konuda ulaşan herkese bir şekilde yardım etmek ve sektöre birçok güzel insan kazandırmak istiyorum.

İş ve arkadaşlık bence birbirinden ayrı olmalı. Bu yüzden herkese karşı nazik olsam da 'siz' dilinden asla vazgeçmem. Bu sayede hem ben profesyonel bir görüş oluşturabilirim hem de yazarlarımız kırılmadan daha gerçekçi bir bakışla sektöre alışabilir. Ama bu sizi korkutmasın. Her zaman bana yazabilirsiniz ve soru sorabilirsiniz. Cevap vermekten asla gocunmam veyahut sizlere ters davranmam.

Derginizin içeriğinde ne var hangi konuları barındırıyor... 

Dergimiz içerik olarak sadece edebiyat türünde eserler alıyor. Başka alanlarda olan eserleri blog sitemizde yayınlıyoruz. Ama herhangi dini, siyasi ya da bir görüş üzerine olan eserleri değil de sadece edebiyat olan eserleri dergimizde ağırlayıp herkese hitap eden bir dil oluşturmaya çalışıyoruz.

Dergimiz her ay kesintiniz eser alımı yapıyor. Uygun olanlara onay veriliyor. Dergi için uygun olmayanlara blog hesabında yayınlama imkanı veriliyor. Yazıda eğer daha büyük sorunlar varsa gerekçesiyle açıklanıp düzenleme isteniyor. Çünkü Mübrem Dergisinin yayınlama politikası mevcuttur... 

Okuyuca doğru bilgi akışı sağlamak bizim hem misyonumuz hemde vizyonumuzdur! Eseriniz onay almasa bile elimizden geldiğince her yazara destek olmaya ve her daim yanlarına olmaya çalışıyor ve buna gayret gösteriyoruz.

Dergi okuyucularınız ile iletişiminiz ve okuyucularınız derginiz hakkında ne düşündüğünüyor.

Kalıcı olarak faaliyet sürdürğümüz yayınlarımızda ön çalışmalar ile okuyucuya sunmak birinci görevimizdir. Kaliteli bilgi ve çalışma birleşince okuyucularımız da bizimle beraber bir olduğunu hissettiğimiz an bizi bir adım daha ileriye götürüyor. Özellikle okuyucularımızın dönüşler yapması, çıkış tarihi hakkında aceleci olup heyecanını bizlere yansıtması bizi iş sırasında daha da heyecanlandırıyor.

Yayın durumunuz nasıl bir seviyede gidiyor beklenitinizi karşılıyor mu? "Açılış zamanından itibaren "

Her ay yazarlarımızdan çok güzel eserler alıyoruz. Özellikle dergimize her ay eser göndermek için zaman kollayan yazarları ve onları okumak için bekleyen okuyucuları olması çok güzel  ve özel. Elbette ki amacımız daha fazla kişiye ulaşmak ve daha fazla proje yapabilmek. "Bu sebeble eshahaber üzeriden gelen işbirliği teklifini kabul ettim."

Yapmış olduğumuz yayın ileri bir seviye doğru gidiyor. Bu durum benim bir an önce okuyucularıma kaliteli bir içerik çalışmasına sürüklüyor.Mübrem Dergisinin kuruluş amacıda budur. Ve amacına uluşan dergimiz, benden'izin azimli çalışmalar neticesinde yayın zamanı yayınlanmış ve okuyucularımıza sunmuş oluyoruz. Her zaman üzerine daha fazla koyarak ve daha da iyi olmaya çalışarak ilerlemeye devam edeceğiz.

İşbirliği hakkında nasıl bir düşünceniz oldu hem şahsi hemde derginiz adına.

Bu teklifin eshahaber.com.tr üzerinden Böyle bir teklifin gelmesi Mübrem Dergi adına çok güzel ve geliştirici bir iş olacağını düşündüğüm için heyecanlandım ve kabul ettim. İki taraf içinde çok güzel bir süreç olacaktır.

Dergimiz hakkında. Eshahaber.com.tr'e yapmış olduğumuz yazılı röportaj ile bir ileri seviye çıkarmış oluyoruz.... eshahaber ve Mübram dergisinin 6 aylık isbirlik süresi başlamış buluyor. İki yayın organı dergi ve haber yayın portalının, doğru ve gelişme odağında kaynaklıdır....

Mübram Dergisine Ulaşmak İçin İletişim Adresleri;

Blog Adres: www.mubremdergi.com

Web Adres: www.mubremdergi.com

Sosyal Medya Adres:

İnstagram: https://www.instagram.com/mubremdergi?igsh=d2xzNG8xemUwZmI5

Dilara ATASOY: 

https://www.instagram.com/zdatsy/?igsh=MWpuMGN4eTBwYmIxYQ%3D%3D

Haftanın Öne Çıkanları

Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı atamaları Resmi Gazete'de

2024-08-16 03:38 - Gündem

NASA, uzayda mahsur kalan astronotlar için olası planlarını açıkladı!

2024-08-15 09:27 - Teknoloji

Eskişehir'de 5 kişiyi bıçaklayan saldırganın arkadaşı konuştu!

2024-08-14 03:33 - Gündem

Son dakika haberi: 5 ilimizden peş peşe kötü haber! Anında harekete geçildi...

2024-08-12 18:57 - Gündem

Ankara'da 3 kişinin silahlı saldırısına uğrayan Samet öldü

2024-08-16 17:23 - Gündem

Esenyurt'ta büyük yangın!

2024-08-13 17:22 - Gündem

Son dakika... 29 şehidimizin kanı yerde kalmadı: Seyran Çomak etkisiz hale getirildi

2024-08-14 18:42 - Gündem

Türkiye'de son 53 yılın en sıcak yeri burası oldu! Rekor...

2024-08-18 07:18 - Gündem

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya'dan sürpriz bildiri: Artık zaman kalmadı...

2024-08-12 23:13 - Dünya

Samsun’da korkunç suikast! Ramazan Başaran öldürüldü

2024-08-18 16:43 - Asayiş

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Gazze için ateşkes görüşmeleri! Hamas'tan açıklama

00:52 - Dünya

Türkiye'den ABD ve GKRY arasındaki anlaşmaya tepki!

23:18 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Temel hedefimiz enflasyonu düşürmek

22:23 - Ekonomi

Trump ile Harris münazarası sonrası bomba sözler: Fena halde yenildi

22:02 - Gündem

Son dakika: Yapılan anlaşma sonrası Türkiye'den ABD'ye sert tepki!

21:57 - Gündem