Muhallebili tatlıların yıldızı: Muzlu magnolia tarifi

Magnolia tatlısı; muhallebi, meyve ve bisküvi ile yapılan oldukça basit bir tatlıdır. En lezzetli ve pratik muzlu magnolia tatlısı tarifini sizler için araştırdık.

Yaşam - 2 yıl önce

Magnolia tatlısı son zamanların en popüler tatlılarından bir tanesidir. Muhallebi, meyve ve bisküvinin uyumu ile her mevsim meyvesine rahatlıkla uyarlanabilmektedir. Az malzeme ile ve hızlıca hazır olmasıyla da sıkça tercih edilen bir tatlıdır.

Magnolia tatlısı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta yaptığınız muhallebinin soğuk olması ve bisküvileri yumuşatmamasıdır. İstediğiniz meyveler ile çeşitlendirebileceğiniz magnolia tatlısının muzlu olanını sizler için araştırdık.

İşte en lezzetli ve pratik muzlu magnolia tatlısı tarifi…

MUZLU MAGNOLİA TATLISI

3 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Malzemeler;

3 su bardağı (600 ml) süt,½ su bardağı (85 gram) toz şeker,2 adet yumurta sarısı,1 tepeleme çorba kaşığı tereyağı,2 çorba kaşığı un,1 paket bisküvi,1 paket vanilya,3 adet muz

Yapılışı:

Muhallebisini hazırlamak için uygun bir tencereyi ocağın üzerine alıp kısık ateşte altını açın ve içerisine un ve şeker ekleyin.Sütü azar azar şekilde topaklanmasını önlemek için karıştırarak koyun.Sütün tamamını ilave ettikten sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırarak kaynayana kadar pişirin.Yumurta sarılarını bir kâse içerisine alın ve göz göz olan muhallebiden 3 yemek kaşığı içerisine koyup karıştırarak ılıştırın.Ilınan yumurtalı karışımı muhallebinin içine ilave edip iki dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.Tereyağını ocaktan aldığınız muhallebinin içerisine atın ve muhallebi soğuyana kadar yaklaşık on dakika karıştırın.Muhallebi kenarda soğurken bisküvileri iyice ezin.Muzları ortadan ikiye kesip, 4 eşit parçaya bölün.Servis edeceğiniz kâselerin en altına sırasıyla soğuyan muhallebiden bir kepçe, muz dilimleri ve üzerine 2 yemek kaşığı kadar ezdiğiniz bisküvilerden koyun.Kâseleriniz dolana kadar bu sırayla devam edin ve birkaç saat soğuması ve lezzetlerin oturması için buzdolabında bekletin.

Üstünü kalan bisküvi parçaları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Haftanın Öne Çıkanları

Film gibi olay! Vedat Kapan, sahnede türkü söylerken kendi ölüm haberini aldı

2023-03-22 11:57 - Magazin

KARDEMİR'de toplu iş sözleşmesi imzalandı

2023-03-21 15:58 - Ekonomi

Yardım önerisine depremzede Ahmet amcadan duygulandıran yanıt

2023-03-18 17:18 - Ekonomi

Oruç tutmanın vücuda faydaları nedir? Oruç tutmanın 10 tane altın faydası

2023-03-24 10:53 - Sağlık

Son 500 yılın en büyük depremi! AFAD raporunda çarpıcı detaylar 7 fay birden kırıldı, köyler kaydı

2023-03-22 12:02 - Gündem

Eyüpspor'un hayali suya düştü! Modric'in yeni adresi...

2023-03-22 11:15 - Spor

Optimar son anketini paylaştı... İYİ Parti ve Memleket Partisi'nde büyük dalgalanma

2023-03-24 11:07 - Gündem

Başörtülü depremzedeyi okula kaydetmediler! ‘Başındakiyle mi geleceksin?'

2023-03-18 15:23 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fuat Oktay ve kabine üyelerinin tamamını aday yapacak

2023-03-22 23:48 - Politika

ABD'li senatör Bob Menendez yine Türkiye'yi hedef aldı

2023-03-23 15:18 - Dünya

İlgili Haberler

Babasının cenazesine giderken öldü

22:53 - Yaşam

Strese giren akbaba, tedavi sonrası doğaya salındı

13:52 - Yaşam

Yunanistan'dan kök hücre bağışıyla hayata dönen bebek, kalıtsal hastalığını yendi

11:48 - Yaşam

Klasik mücver kabak tadı verdi! Sevmeyeni bile bağımlısı yapacak kıymalı kabak mücver tarifi

18:07 - Yaşam

Pilavcıda yiyip içip hesabı ödemeden kaçtılar

17:22 - Yaşam

Günün Manşetleri

İspanya'da felaket üstüne felaket! Yine sel vurdu! Ölü sayısı açıklandı

01:42 - Dünya

Trump ile Zelenskiy görüşmesinde ses getiren Elon Musk ayrıntısı

01:07 - Dünya

ABD'nin yeni Başkanı Trump'tan Filistin sözü! Abbas'la görüşme

00:37 - Dünya

İstanbul'da terör örgütü DHKP/C operasyonunda yeni gelişme

00:28 - Gündem

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Yunanistan ziyaretinde ne konuşuldu?

00:17 - Politika