Okan Buruk'tan transfer açıklaması

Tüm Spor - Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk transfer çalışmalarındaki son durumu anlattı.

Spor - 1 ay önce

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ajans 1905 kanalına açıklamalarda bulundu. Buruk, transfer çalışmalarına dair konuştu.Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde:"Türkiye'ye oyuncu getirmek çok zor""Transfere en az ihtiyacı olan takım biziz. Net oyuncu istiyoruz. Üzerimize baskı kuruluyor diye istemediğimiz bir oyuncuyu almayacağız. Hepimiz en iyi oyuncuları istiyoruz. Hepimiz hangi ligde olduğumuzun farkında olalım. 20 yaşında, çok önemli bir ligde çıkış yapmış oyuncuyu bizim ligimize getirmek çok zor. 17-18 yaşında bulsanız bile oyuncuyu getirmek çok zor oluyor. Türkiye'ye oyuncu getirmek çok zor.""Galatasaray çok önemli bir marka"

"Galatasaray çok önemli bir marka. Geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde oynayan takımlar stadımıza hayran kaldılar. Avrupa'da tekrar ses getirdi Galatasaray takımı. Galatasaray'a oyuncu gelmek istiyor bazen çok farklı şeyler ortaya çıkıyor. Sabırlı olmak gerekiyor. En doğru şekilde oyuncular getirmek gerekiyor. Yabancı sayımızı azaltmak gerekiyor. İhtiyacımız olan mevkileri söyledik. Sağ bek... Leo Dubois döndü, hazırlık maçında Metehan'ı oynattık ama oraya bir oyuncu alacağız. Tansiyonun biraz düşmesi lazım. İstediğimiz oyuncunun alınmasını istiyorum. İstediğimiz oyuncular arasında görüşmeler sürüyor."

"Hiç stoperim yok""Burada ne kadar fedakarlık yapıldığının herkesin farkına varması lazım. Batshuayi gibi çok önemli bir transfer yaptık. Her türlü fedakarlık yapıldı. Elimizde çok önemli oyuncular var. Kadroda düşünmediğimiz oyuncular var. Sağ bek, orta sahaya bir oyuncu bakıyoruz ama orta sahada iyi oyuncularımız var. Hiç stoperim yok. Metehan döndü, elimizdeki tek orijinal stoperimiz o kaldı. Orta sahada oyuncular var, hücum oyuncuları var. Milli takımdaki oyuncular dönecek.""Kimsenin aklı karışmasın""Galatasaray'ın teknik direktörü oluyorsanız her türlü rekoru kırmanız gerekiyor. Kendi üstüme bir şey almıyorum. Galatasaray'ın hedefi şampiyon olmaktır. Camia olarak kazandık. Başındayım, ben temsil ediyorum ama her birlikte kazandık. Teknik direktörler ya büyük pay sahibi olur ya da sorumlu olur. İlk sorumluluk sizde olur. Galatasaray takımı, yaptığı transferler, stadımız... Camia birleştiğinde Galatasaray'ın önünde kimse duramıyor. Kimsenin aklı karışmasın. Biz güçlüyüz, kendimize güveniyoruz, kadromuza güveniyoruz.""Ağzımıda bir tat kaldı""Bizim özgüvenimiz çok yüksek. İki senedir şampiyon oluyoruz. Sadece Fenerbahçe değil, Beşiktaş da çok önemli bir teknik direktör getirdi. Trabzonspor'da Abdullah Avcı 3 sene öncesinin şampiyonu. Biz sadece kendi maçımızı oynamaya odaklanacağız. Mourinho'nun buraya gelmesi önemli, van Bronckhorst'un gelmesi önemli. Bazen oyuncular bizi tercih etmiyor. Ligin kalitesi arttıkça bu oyuncular Türkiye'yi tercih edecek. İşimize, maçımıza, şampiyonluğa odaklanacağız. Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil etmek istiyoruz. Bu sene en büyük motivasyon 5. yıldız ve 25. şampiyonluk. Geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde oynamak... Ağzımıda bir tat kaldı. Oyuncu gücü olarak farklılıklar yaratacağımıza inanıyorum.""Onun her zaman yanındayız""Bugün otele girerken bile taraftarın Icardi'ye inanılmaz ilgisi vardı. Icardi taraftarlara yakınlık gösterdi. Mauro Icardi için sorunlar bir yana, Galatasaray bir yana. Onun her zaman yanındayız ve bu tür sorunlar hepimizin başına gelebiliyor. Kilo verip geldi. Sakatlıklarını atlayıp başladı. Çok güçlü olacağız. Her gün onun için daha iyi, daha moralli, daha istekli. Galatasaray taraftarına çok değer veriyor. Galatasaray taraftarı için yapmayacağı şey yok.""Enerjisi bizi mutlu ediyor""Zaha bu sene fizik ve mental açıdan daha iyi durumda. Daha istekli ve pozitif olduğunu antrenmanlarda görüyoruz. Enerjisi bizi mutlu ediyor.""Barış Alper, Avrupa Şampiyonasının yıldızlarından biri oldu""Barış Alper bence Avrupa Şampiyonasının yıldızlarından biri oldu. Birçok ülkede insanlar Barış'ın ismini ezberlemiştir bence. Çok çalıştı ve birçok mevkide oynadı hiç sesini çıkarmadı. Kaan Ayhan’ın ameliyat gibi bir durumu yok!”

Haftanın Öne Çıkanları

Uzmanı açıkladı: Glutensiz beslenme bilimsel veriye dayanmıyor!

2024-07-08 13:07 - Sağlık

Balotelli'nin yeni durağı belli oldu! Kariyerindeki 12. takım

2024-07-12 20:43 - Spor

Fenerbahçe'nin radarına giren Oğuz Aydın kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

2024-07-13 17:42 - Spor

Maltepe'de temizlik görevlisi motosikletle işe giderken silahlı saldırıda öldürüldü

2024-07-10 15:03 - Gündem

İstanbul'da feci ölüm! Eşya taşınan yük asansörüyle düştü

2024-07-07 22:48 - Gündem

Trendyol, Türkiye alışveriş haritasını açıkladı

2024-07-09 10:28 - Ekonomi

Zeytinburnu'nda silahlı saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti!

2024-07-09 13:48 - Gündem

EURO 2024 finali TRT'de! İspanya - İngiltere: Muhtemel 11'ler

2024-07-13 21:52 - Spor

Hüseyin Yücel'den, Di Maria açıklaması: Ben umutluyum

2024-07-11 10:53 - Spor

Feci kaza: Otomobil 5 metreden düştü: 3 ölü, 4 yaralı

2024-07-07 10:53 - Gündem

İlgili Haberler

Klasik Yay Erkek Milli Takımı'ndan AA'ya ziyaret

15:52 - Spor

Mansur Yavaş, milli güreşçi Taha Akgül ve hocası Abdullah Çakmar ile bir araya geldi

15:37 - Spor

Antrenörü için Yusuf Dikeç'in en önemli özelliği mütevazılığı

13:13 - Spor

Spor federasyonlarında seçim süreci başladı

09:37 - Spor

Olimpiyatta bronz madalya kazanan Taha Akgül'den hakemlere tepki

21:33 - Spor

Günün Manşetleri

MEB'den okul-aile iş birliğini güçlendirecek dizi film 'Velivizyon'

17:38 - Eğitim

60 saniyede ekonomide bugün (13 Ağustos 2024)

17:07 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Önümüzdeki dönemde yeni yatırım müjdelerinin gelmesini bekliyoruz

16:47 - Ekonomi

Rusya'nın saldırı planı ortaya çıktı: Türkiye'den 4 bölge listede

16:32 - Dünya

NATO'yla olası savaş: Rusya'nın saldırı listesinde Türkiye'den 4 bölge var

16:17 - Dünya