HABER7
28 Şubat sürecinin siyasi ayağı CHP’yi iktidara taşımak için oluşturulan Millet İttifakı’nda yer alan Saadet Partisi’nde “savrulma” olarak nitelendirilen politika değişikliği son sürat devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı törene Saadet Partisi ev sahipliği yaptı.
SP lideri Temel Karamollaoğlu’nun “Milletin Adayı” argümanıyla takdim ettiği Kılıçdaroğlu’nun Milli Görüş camiasının hasmı olduğunu gösteren belge yeniden gündemin ilk sırasına tırmandı.
ERBAKAN CEZAEVİNE GİRSİN DİYE AYM’YE KOŞAN EKİPTE
Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın 4 partisini kapatıp, 5 kez siyasi yasak uygulatan zihniyetin siyasi uzantısı olarak öne çıkan Cumhuriyet Halk Partisi ve Kemal Kılıçdaroğlu, Erbakan’a 2 yıl 4 ay hapis cezası verilen “Kayıp Trilyon” davasında aktif rol üstlendi.
Erbakan hocaya “yolsuzluk” gibi ağır ithamla suç yüklenen Kayıp Trilyon davası ile ilgili 2006 yılında AK Parti iktidarı, Erbakan’ın cezaevine girmesinin önüne geçilerek, evindeyken ceza süresini tamamlamasını öngören kanun hazırladı. Ancak Erbakan Hoca’nın cezaevine girmesinin önüne geçilerek, evindeyken ceza süresini tamamlamasını öngören kanuna CHP karşı çıktı.
“Kişiye özel kanun olmaz” argümanıyla itiraz edilen kanunun ismini “Erbakan Yasası” diye isimlendiren CHP, bütün itirazlarına rağmen başarılı olamadı. 23 Şubat 2006’da kanun Meclis’te kabul edildi.
SP’NİN DEVİRMEYE ÇALIŞTIĞI AK PARTİ, ERBAKAN CEZAEVİNE GİRMESİN DİYE DİRENDİ
CHP’nin itirazları sonrası dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edildi. Kanun değişikliğini Cumhurbaşkanı Sezer, 10 Mart 2006’da veto etti.
Kanun tekrar TBMM Genel Kurulu’na geldi. Meclis çoğunluğuna sahip AK Parti iktidarı geri adım atmadı. Genel Kurul’da kanun aynen kabul edildi. Bu defa Anayasa gereği Cumhurbaşkanı Sezer, kanunu mecburen onayladı. 5485 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 6 Nisan 2006 tarihinde resmen yürürlüğe girdi.
KILIÇDAROĞLU’NDAN “ERBAKAN’A ZİNDAN” İMZASI
CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu bu aşamada devreye girdi.
CHP’li 110 milletvekili, kanunun iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu
Necmettin Erbakan’ın cezaevine atılması için kanunun iptalini isteyen CHP’li 110 milletvekili arasında Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı. Kemal Kılıçdaroğlu, “Erbakan Yasası” dedikleri kanunun iptali için AYM’ye başvuran CHP milletvekili arasında yer aldı.
Erbakan Hoca’nın kurduğu Saadet Partisi’nin günümüzde cumhurbaşkanı adayı olması için özel merasim tertiplediği CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erbakan’ın cezaevine atılabilmesi için verdiği imzanın belgesi şöyle:
“ERBAKAN CEZAEVİNE GİRMESİN” DİYE…
Erbakan’ın cezaevine atılabilmesi için Kemal Kılıçdaroğlu’nun da imzasının bulunduğu AYM’ye başvuru dilekçesinde şu ifadeler yer alıyordu:
“Eski bir başbakan hakkındaki hapis cezasının infazı söz konusu olunca ise, hemen yasa değişikliği yapılmıştır. Hazine zararının tahsili koşulundan vazgeçilerek, başka tazmin yolu getirilmiştir. Refah Partisi'nin kapatılmasından sonra RP Genel Merkezi tarafından il teşkilatlarına dağıtılmayan paraların, dağıtılmış gibi gösterilerek makbuz kesildiği iddiasıyla açılan'kayıp trilyonlar'davası diye bilinen davada Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi mahkumiyet kararı vermiştir. RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan,'evrakta sahtekarlık'suçundan 2 yıl 4 ay 10 gün hapis cezasına, kurucu üyeler ve il başkanlarından 69 yönetici de'yolsuzluk ve zimmete para geçirmek'suçundan mahkum olmuştur. Hatta Refah Partisi'nin eski Kayseri İl Başkanı ve Milletvekili Şaban Bayrak da, bu kapsamda aldığı 4 aylık hapis cezasını çekmek üzere cezaevine girmiştir. İşte söz konusu yasa değişikliği ‘Necmettin Erbakan hapse girmesin’ diye, bu davadan dolayı yapılmıştır…”