Zeytinyağlı kahvaltılık sos, lezzetiyle sofraları zenginleştirirken bedeni tüm hastalıklardan korumaktadır. Birbirinden sağlıklı ve insan bedeni için faydalı olan baharatlarla zenginleştirilen zeytinyağlı sos, düzenli olarak tüketildiğinde vücudu yenileyerek hastalıklara karşı direncini arttırır. İşte binlerce yıldır insana şifa olan zeytinyağlı sosun faydaları...
Civan perçemi faydaları nelerdir? Kurutulmuş civan perçemi çayı nasıl hazırlanır?
Kahvaltılık Zeytinyağlı Sos Faydaları Nelerdir?
Zeytinyağı tek başına güçlü bir antioksidan deposu iken baharatlarla zenginleştirilince tam bir vitamin deposuna dönüştürülür. Sabah kahvaltılarında tüketilen zeytinyağlı kahvaltılık sos, tam bir lezzet şöleni olmasının yanında vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri en doğal şekilde karşılar.
Zeytinyağlı kahvaltılık sos, metabolizmayı hızlandırır, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.
Vücudu toksinlerden arındırır ve kanser hücreleriyle savaşır.
Enerji verir ve zinde hissettirir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri en doğal şekilde karşılar.
Karaciğeri temizler.
Kötü kolesterolü düşürür ve kalp-damar hastalıklarından korur.
Kemik yapısını güçlendirir.
Vücudu yeniler.
Hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.
Kahvaltılık Baharatlı Zeytinyağı Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam kekik
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber
1 tutam zeytinyağı
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon
Hazırlanışı:
Küçük ve derin bir kabın içine zeytinyağı ve tüm baharatlar eklenir ardından üzerine limon sıkılır. Tüm malzemeler karıştırılarak tüketilebilir. Afiyet olsun...