Teremyağlı Simit Poğaça Tarifi İçin Gerekli Malzemeler;
125 g teremyağYarım su bardağından biraz az sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker3,5 su bardağı un2 paket kabartma tozu
İç harcı için;Kaşar peyniri
Dışı için;2 yemek kaşığı su3-4 yemek kaşığı pekmezSusam
Yapılışı;
Poğaçanın hamuru için tereyağını uygun boylardaki tavanın içerisine alalım ve tereyağı çok fazla kaynamadan eritelim.
Akabinde yoğurma kabının içerisine sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker ve erittiğimiz tereyağını alalım ve karıştıralım.
Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra yavaş yavaş un ilavesinde bulunalım ve ele yapışmayan yumuşak formlu bir hamur elde edelim.
Hamurdan göz kararı parçalar koparalım ve hamura dilediğimiz şekli verelim. Tüm hamurlar bitinceye dek bu işlemi gerçekleştirelim.
Ayrı bir kabın içerisine su ve pekmezi alarak karıştıralım. Poğaçalarımızı ilk olarak bu karışımın içerisine ardından da susama bulayarak fırın tepsisine yerleştirelim.
Akabinde 180°C fırında fansız alt üst olarak yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun...
Etiketler poğaça tarif yemek tarifi poğaça tarifi