Sadece 5 malzeme: Çıtır kabak kızartma tarifi, nasıl yapılır?

Çıtır kabak kızartması; şeritler halinde kesilmiş kabak çubuklarının yumurta ve parmesan peynirine batırılıp kızartılmasıyla yapılan bir aperatif tarifidir.

Yaşam - 1 yıl önce

Çıtır kabak kızartması; fastfood restoranlarında yediğimiz patates tadında daha sağlıklı ve düşük karbonhidratlı bir alternatifidir. Sadece 5 malzeme ile 30 dakika da hızlıca hazırlanır.

Çıtır kabak çubukları yapmak için öncelikle kabaklar 10 cm uzunluğunda ve 1 cm eninde şeritler halinde kesilir. Çırpılmış yumurtaya batırılır ve ardından parmesan peynir, sarımsak tozu ve karabiber ile hazırlanan pane sosuna batırılır. Fırın tepsisine dizilir ve altın sarısı rengi alana kadar kızartılır.

İşte diyet yapanların, sağlıklı beslenenlerin ve farklı tatlar denemeyi sevenlerin bayılacağı çıtır kabak kızartması tarifi…

ÇITIR KABAK KIZARTMASI TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Çıtır kabak kızartması tarifi için malzemeler;

2 adet orta boy kabak,1 adet büyük yumurta,¾ su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri,¼ çay kaşığı sarımsak tozu,¼ çay kaşığı karabiber

Çıtır kabak kızartması tarifi nasıl yapılır?

Adım 1

Çıtır kabak kızartması tarifini yapmak için öncelikle fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisi içerisine pişirme kâğıdı yerleştirin. 2 adet orta boy kabağın her birini 4 kez uzunlamasına kesin. Her kabaktan toplam sekiz uzun çubuk çıkarın.

Oluşan kabak çubuklarını uzunlamasına ortadan tekrar kesin. Böylelikle bir kabaktan toplam 10 cm uzunluğunda 1 cm kalınlığında 16 çubuk elde edeceksiniz. Oluşan kabak çubuklarını havlu kâğıt ile kurulayın.

Adım 2

Bir kâse içerisine 1 adet büyük boy yumurtayı kırın ve güzelce çırpın. Başka bir kâse içerisine ¾ su bardağı rendelenmiş parmesan peynir, ¼ çay kaşığı sarımsak tozu ve ¼ çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın. Her bir kabak çubuğunu önce yumurtaya ardından kaşar peynirli karışıma batırın.

Adım 3

Hazırladığınız kabak çubuklarını fırın tepsisine dizin ve fırına verin. Çıtır kabak kızartmalarınız yaklaşık 25 dakika içerisinde pişecektir. İlk 15 dakika sonunda fırını açıp kabak çubuklarını çevirin. Altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Haftanın Öne Çıkanları

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Bir TV Kanalında Canlı Yayına Katılarak Yerel Seçimlere Yönelik Değerlendirmelerde Bulundu

2023-08-06 13:47 - Gündem

Kocasını bıçakla öldürmüştü ifadesi ortaya çıktı!

2023-08-06 09:47 - Gündem

3 kişinin öldüğü kazada, kuzenler yardıma giderken hayatını kaybetmiş

2023-08-10 14:12 - Gündem

Sabiha Gökçen rekor yolcu sayısına ulaştı

2023-08-07 14:38 - Ekonomi

Otomobilde bulunan cesetlerin sırrı araştırılıyor

2023-08-05 17:48 - Gündem

Eşi ve 4 yaşındaki üvey oğlunu öldürmüştü; nedeni ortaya çıktı!

2023-08-07 16:02 - Gündem

Van'da yürek yakan olay! 2 çocuk girdikleri kuyuda boğuldu

2023-08-03 22:18 - Asayiş

İstanbul'da bariyer kazası: 2 ölü!

2023-08-06 10:18 - Gündem

Tekirdağ'da fabrikada makineye sıkışan 2 çocuk annesi kadın feci şekilde öldü

2023-08-04 17:33 - Gündem

Konya'da cenaze dönüşü feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

2023-08-07 20:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Esra Erol'da korkunç olay! 1 yaşındaki bebeğe uyusun diye içki içirmişler

15:02 - Yaşam

Motosikletiyle gittiği ücra mahallede çocuklara tatlı ikram ediyor

12:13 - Yaşam

Türkiye'de beklenen yaşam süresi 77,3 yıl

11:02 - Yaşam

Antalya'da kanal kenarında erkek cesedi bulundu

21:23 - Yaşam

İşkembeli nohut tarifi nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağından besleyici ve doyurucu bir lezzet

17:08 - Yaşam

Günün Manşetleri

Trump'a 3. suikast girişimi mi? Miting yapacağı alanda bomba bulundu!

22:53 - Dünya

Almanya'dan çarpıcı israil kararı! Resmen durduruldu

20:58 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Meclis Başkanı Holownia'yı kabul etti

18:32 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan pastanede vatandaşlarla sohbet etti

18:27 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması

16:07 - Politika