Selçuk Bayraktar açıkladı! AKINCI ve TB2 SİHA'ya kaç ülkeden talep geldi?

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST KARADENİZ'de gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bayraktar, AKINCI TİHA ve Bayraktar TB2'ye kaç ülkeden talep geldiğini açıkladı.

Teknoloji - 2 yıl önce

Bayraktar, TEKNOFEST KARADENİZ'de ilk defa sergilenen Bayraktar Kızılelma'nın önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.Baykar Teknoloji Müdürü ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Bayraktar TB2'ye şu ana kadar 24 ülkeden talep geldi. Sipariş ve ihracat sözleşmesi imzalandı. Bu sayı her geçen gün artıyor. Bir kısmı Doğu Asya bir kısmı Avrupa, yani dünyanın farklı yerlerinden talep var. Akıncı'ya da 4 ülkeden talep var." dedi.TÜM YURDU SARDIĞINDA BU ATEŞ TUTACAKTEKNOFEST'i 2018 yılında ilk kez İstanbul'da düzenledikleri hatırlatan Bayraktar, "Sonrasında 2019'da dünyanın en büyük havacılık ve teknoloji etkinliği oldu, 1 milyon 750 bin insan katıldı. Burada şunu fark ettik, Anadolu'dan çok büyük ilgi var. İstanbul'da 2 yılda bir yaparsak aslında TEKNOFEST yüksek teknoloji geliştirme tutkusunu, Türk milletinin evlatlarının böyle teknolojileri geliştirebilme kabiliyeti olduğu misyonunu sürdürebiliyor. Anadolu'da farklı yerde yapmanın da çok büyük anlamı var. Çünkü tekamül tüm yurtla beraber olacak, milli teknoloji hamlesi seferberliği toplumsal dalgası ancak tüm yurdu sardığında gerçek anlamda bu ateş tutuşacak." diye konuştu.

 

BAYRAKTAR TB 2'YE KAÇ ÜLKEDEN TALEP GELDİ?

Bir basın mensubunun "Bayraktar TB2"ye yurt dışından ne kadar talep olduğu sorması üzerine Bayraktar, "Bayraktar TB2'ye şu ana kadar 24 ülkeden talep geldi. Sipariş ve ihracat sözleşmesi imzalandı. Bu sayı her geçen gün artıyor. Bir kısmı Doğu Asya bir kısmı Avrupa, yani dünyanın farklı yerlerinden talep var. Akıncı'ya da 4 ülkeden talep var. Onlarla da ihracat sözleşmesi imzalandı, ciddi bir talep ona da var." ifadesini kullandı.

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in gelecek yıl İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirileceğini kaydetti.YURT DIŞINDAN GEELCEK YA DA GELMEYECEK SİSTEMLER BİZİ İLGİLENDİRMİYOR

Uzay çalışmaları ve kanser araştırmaları üzerinde çalıştıklarını aktaran Bayraktar, "Uzay alanında yeni çalışmalarımız var ama biraz daha TEKNOFEST özelinde. Bunun yanında Can Sağlığı Vakfımızı kurduk. Psikoloji ve onkoloji kanser araştırmaları üzerine çalışıyoruz. Onlar da zaman alacaktır. 5-10 yıl sonra istediğimiz noktaya gelecektir. Bu işler sabır işidir. Uzay çalışmaları da öyle 5-10 yıl sürecektir. İnşallah havacılıktaki serüvenimizin yeniden doğuşu gibi uzayda da serüvenimize katkıda bulunmaya çalışacağız." diye konuştu.

"İsviçre saati gibi Türk SİHA’ları bütün dünyada konuşuluyor artık" diyen Bayraktar, şunları kaydetti:

"Geleceği tümüyle insansız hava araçlarının, insansız savaş uçaklarının domine edeceğini bekliyoruz. Bütün teknoloji buna doğru gidiyor. Sadece havada da değil, karada denizde de böyle olacak. Yurt dışından gelecek ya da gelmeyecek sistemler açıkçası bizi ilgilendirmiyor. Allah'a şükür bugün yurt dışından gelen SİHA’lar olsaydı bunları göremeyecektik. Belki vermemeleri daha iyidir. Milli savunma sanayimiz acısından iyidir. Bugüne kadar bizi bu aşamaya getirmeyen neydi diye sormak gerekir. Niye bir Türk evladı dünya niteliğinde bir teknolojiyi geliştiremez. Buna inanmak gerek. Sonra büyük bir özveriyle, ruhla hayatını adaman lazım. Baykar'ın hikayesine bakın, Özdemir Bayraktar, ben, abim ve annem iş yerinde halen daha yaşıyorlar. Babam ölene kadar iş yerindeydi. 'Biz zaten yapamayız' algısı. TEKNOFEST'i neden yapıyoruz. İşte tam da bu nedenden yapıyoruz. Tam da bunun yıkıldığı yer TEKNOFEST. Futbolda elde ettik, kebapta elde ettik. Neden SİHA'larda elde etmeyelim? Çünkü kimse inanmadı. Şimdi çok daha fazlasını nasıl yapacağız?"

Haftanın Öne Çıkanları

Volkan Demirel'den itiraf! "Gerçekten heyecanlandım"

2022-08-26 17:55 - Spor

Emojilerin Anlamları 2022! En çok kullanılan WhatsApp, Facebook ve Instagram emoji türleri...

2022-08-24 00:18 - Teknoloji

Erzurum'da ceset operasyonu: Özel kıyafetli 10 kişilik ekip 6 saat uğraştı

2022-08-26 20:11 - Asayiş

Aronia meyvesi faydaları nelerdir? Aronya nedir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

2022-08-25 13:44 - Sağlık

Süper Lig'de akılalmaz transfer! Akraba kontenjanı...

2022-08-25 14:14 - Spor

Isparta 32 Spor Amedspor maçı canlı izle | TFF 2. Lig Beyaz Grup TRT Kurdi yayını

2022-08-28 19:05 - Spor

Konyaspor Fenerbahçe maçı canlı izle | beIN Sports HD1 Süper Lig Konya FB seyret

2022-08-29 18:53 - Spor

Trabzonspor Galatasaray maçı canlı izle | beIN Sports HD1 Süper Lig TS GS yayını seyret

2022-08-28 21:32 - Spor

Fransa ile Cezayir’in imzaladığı anlaşmanın detayları belli oldu... Yüzde 50 artıyor

2022-08-28 23:07 - Dünya

Kaza geçiren İbrahim Tatlıses'ten yeni haber! Gelen ekiplere ilk sözleri

2022-08-25 12:28 - Gündem

İlgili Haberler

Enderunlu Harun, TEKNOFEST’te “İklim değişikliği” sunumu yaptı

20:02 - Teknoloji

Dünya'nın 466 milyon yıllık sırrı çözüldü!

18:48 - Teknoloji

NASA'nın Ege'de uzay üssü kurduğu ortaya çıktı! Lazer iletişim köprüsü geliştirecek...

16:13 - Teknoloji

Dünya, yaklaşık 466 milyon yıl önce Satürn'deki gibi bir halkaya sahip olmuş olabilir

16:12 - Teknoloji

Bakan Kacır: Yıl sonuna kadar birkaç hiper ölçekli yatırımı daha duyurmuş olacağız

15:57 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Bakan Tekin soruları yanıtlıyor! 20 bin öğretmen ne zaman atanacak?

22:52 - Gündem

Özgür Özel'den 'ezan' çıkışı! Peki gerçek ne?

22:23 - Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki

19:23 - Politika

AK Parti'nin MYK toplantısı sona erdi! Ömer Çelik'ten sivil anayasa açıklaması

18:58 - Politika

İsrail'de siyasi deprem: Netanyahu Gallant'ı görevden almayı düşünüyor

18:52 - Dünya