Her sene sonbahar aylarında birçok sebzenin turşusu kurularak kış hazırlıkları başlar. Genellikle lahana, biber, fasulye, salatalık gibi sebzelerin turşusu hazırlansa da alışılmışın dışında malzemelerle de kuruşular yapılmaktadır. Soğan turşusu çok yaygın olarak tüketilmese de tüketildiğinde oldukça sağlıklı ve lezzetli olmaktadır. Hazırlanışı diğer turşular gibi gayet basit ve pratik olan soğan turşusu diğer turşulardan daha kısa sürede servis edilebildiğinden sofralarda çeşitlilik olması bakımından tercih edilebilir.
Erimeden karışık turşu nasıl kurulur? Karışık turşu tarifi...
Soğan Turşusu Nasıl Hazırlanır?
Malzemeler:
2 adet kırmızı soğan
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
2 diş sarımsak
Havuç turşusu nasıl yapılır? Probiyotik kaynağı havuç turşusu tarifi...
Hazırlanışı:
Soğanlar temizlenerek ince ince doğranır. Turşu kavanozuna aralara sarımsaklar eklenerek soğanlar konur. Tuz, şeker, karabiber, su, sirke karıştırılarak soğanların üzerine dökülür ve kapak sıkıcı kapatılır. Serin ve karanlık bir yerde 1-2 hafta kadar muhafaza edilerek servis edilebilir.