Şok Marketler'den yapılan açıklamaya göre, bu yıl boyunca 81 ilde yapacağı tüm işe alımlarda işin gereksinimlerini sağlayan uygun adaylar arasından afetten etkilenenlere öncelik tanıyacak olan şirket, depremzedelerin iş gücüne katılıp tekrar ihtiyaçlarını karşılayabilir hale gelmesi ve gündelik hayatlarına dönebilmesine destek olacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Şok Marketler Üst Yöneticisi (CEO) Uğur Demirel, şunları kaydetti:
"- Ülkemizde yaşanan ve hepimizi büyük üzüntüye sevk eden deprem felaketi sonrasında yaralarımızı hep birlikte sarmak için bölgeye desteklerimizi sürdürüyoruz. Deprem sonrasında istihdama da olumlu katkı sağlayabilmek amacıyla yıl boyunca ülke çapında gerçekleştireceğimiz işe alımlarda önceliği depremzede adaylara vereceğiz.
- Zor günlerde birlik olmayı en iyi bilen milletlerden biri olarak, bugünleri de dayanışmayla aşacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tüm yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum."
MİGROS, ÇİFTÇİLERİN ÜRÜNLERİNİ TARLADAN ALIYOR
Migros, deprem bölgesindeki çiftçilerin tarlada veya ağaçta bekleyen ürünlerini toplayıp satın almaya başladı.
Migros, deprem bölgesindeki yerel çiftçilerin desteklenmesi ve tarım arazilerinin üretime devamının sağlanması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Migros, deprem sebebiyle tarlada, ağaçta bekleyen ve hızla bozulabilecek tarım ürünlerini dalından toplayıp, satın alarak üreticilere gelir yaratmaya başladı.
En son Hatay'ın Arsuz ilçesindeki limon üreticilerinin ürünlerini dalından toplayıp satın alan Migros, ayrıca çabuk bozulabilen ve şu anda tarlalarda bekleyen yeşilliklerin toplanması ve alımı için koordine çalışıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Migros Ticaret AŞ Meyve Sebze Pazarlama Direktörü Yener Arslan, deprem bölgesinin, medeniyetlerin beşiği olan ve bereketli topraklarıyla Anadolu'yu besleyen Mezopotamya'nın kadim şehirlerini barındırdığını ifade etti.
Tarımın doğduğu bu değerli topraklarda, Türkiye'nin toplam tarım arazilerinin yüzde 16'sına denk gelen tarım arazilerinde, pek çok çiftçinin ve üreticinin bulunduğunu aktaran Arslan, şunları kaydetti:
"81 ilimizin oluşturduğu büyük üretim zincirinin değerli bir parçası olan bu 10 ilimizin halkadan kopmaması ve üretime yeniden döndürülmesi kritik öneme sahip. Şu anda afet bölgesindeki yerel üreticilerimizin aciliyetle desteğe ihtiyaç duyduğunu bilerek, büyük emeklerle yetiştirilmiş, ancak deprem sebebiyle tarlada, ağaçta bekleyen ve hızla toplanması gereken tarım ürünleri için koordine olduğumuz tam da bugünlerde sosyal medyada Hatay'lı bir kadın üreticimizin destek çağrısını gördük. Bunun üzerine ilk etapta Hatay Arsuz’daki limon üreticilerinin ürünlerini dalından toplayıp satın aldık. Ayrıca çok çabuk bozulabilen ve şu anda tarlalarda bekleyen yeşilliklerin toplanmasını ve alımını da ivedilikle planladık ve ekiplerimizi yönlendirdik. Tarıma ve üreticilerimize desteğimiz aralıksız şekilde sürecek."