Son dakika: AK Parti'den Harp Okulu'ndaki tartışılan görüntülere ilişkin açıklama!

Son dakika haberleri: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'yi kongreye götürecek kararı imzaladı. Ömer Çelik MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Politika - 2 hafta önce

SON DAKİKA HABARİ:  AK Parti’de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı.

AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan toplantı saat 14.20 sıralarında başladı.

MKYK toplantısına bakanların da katıldığı öğrenildi.

AK PARTİ'DE KONGRE HEYECANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'yi kongreye götürecek kararı imzaladı. 

Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik kameraların karşısında açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamasında gündeme dair konuştu, değerlendirmelerde bulundu. Çelik, Harp Okulu'ndaki teğmenlerin görüntülerine dair yaptığı açıklamada; "Vesayetçilerin 'Erdoğan'a mesaj verildi' söylemleri de milletin gözbebeği gibi baktığı teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez" ifadelerini kullandı. 

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

"Kongre süreci ile ilgili MKYK'mıza teşkilat başkanımız Erkan Bey tarafından kapsamlı bir sunum yapıldı. Bu takvimin Mart sonuna kadar yetiştirilmesi bekleniyor. Mart sonunda büyük kongre ile ilgili takvim netleşecek. 21 Eylül itibariyle delege seçimleri takvimi söz konusu olacak. 12 Ekim'de belde kongreleri olacak. İlçe kongreleri de 12'de olacak. 93 kadar sürmesi söz konusu. 28 Aralık'ta il kongreleri başlayacak. Mart sonuna kadar yetişmesi ve büyük kongre gerçekleşecek.

Takvimde ileri doğru sarkmalar olabilir. Bu süreçte mekanik bir kongre süreci olarak değerlendirmiyoruz yeni ritme göre teşkilatlarımızın vatandaşlarımızla buluşması var.

"BAKAN ARKADAŞLARIMIZIN İSTİFA ETTİĞİ İDDİALARI SPEKÜLASYON AMAÇLI"

Orta vadeli program 5 Eylül'de açıklanacak. Ekonomi yönetimine dönük olarak bakan arkadaşlarımızın istifasının yalan olduğunu söylemek isterim. Spekülasyon amaçlı bunlar. Pozitif sonuçlardan rahatsız olanların kara propaganda faaliyetleri. Esas olan milletin taleplerini yerine getirmek. biz yolumuza devam ediyoruz.

Yeni dönemdeki siyasi faaliyetler meclis çalışmaları kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Milletvekillerimiz illerde vatandaşlarımızla buluşacaklar. 

DİYARBAKIR ANNELERİ 6. YILINA GİRDİ

Diyarbakır anneleri 6. yılına girdi. Vicdan çağrısı yapan annelere bir kez daha sevgilerimizi iletiyoruz. Bu ülkede herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu bilinci ile bu çocukların gelecek kurması arzumuzdur. Bu hakları savunduğunu söyleyenlerin yaptığı terör örgütlerin aparatı haline getirmeye çalışmaktır. Diyarbakır annelerinin eylemi, çocuklarını terörden kurtarmak isteyen annelerin eylemi olarak dünyanın en yüksek çağrılarından biri olmuştur.

Batılı insan hakları örgütlerinden destek verilmemiş olması dikkatle değerlendirilmeli. Çifte standart herkesin dikkatini çekmekte. Bugün demokrasiden yanayım diyenlerin somut bir sınavdır bu. Bu eyleme destek vermiyorsanız söylemleriniz de insan hakları ile hassasiyetleriniz de havada kalmaya mahkum.

KABİNE'NİN AHLAT'TA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ

Bu zaferler ayında partimizin kuruluş yıl dönümünü kutladık. Kabinemizin Ahlat'ta gerçekleşmesi tarihi bir mesaj olmuştur.

Biz milletimizin hafızasında yaralı bilinç yaratmaya çalışan tavrın karşısındayız. Uzun bir devlet geleneğine sahibiz. Göz bebeğimiz olan Türkiye Cumhuriyetimiz ile geleceğe yürüyoruz. İç bünyeyi sağlam tutmak önemli.

"SUÇ İŞLEYENİ ALKIŞLAMAK YANLIŞ"

Siyasi partiler olarak rakibiz, husumetli değiliz. Rekabet husumete dönüşmemeli. Sonuç olarak herkes yetkisini milletten almaktadır. Hiç kimsenin bir siyasi partiye oy vermiş vatandaşlarımıza hakaret etme hakkı yoktur. Atatürkçülük yapmaya çalışıyorum deyip milletin değerlerine saldıranlar Atatürk'e karşı saldırıyorlar aslında.

Biz bir siyasi partiyiz, bir ittifakımız var ama sonuç olarak vatandaşımız bize versin vermesin vatandaşımızın iradesi saygıdeğerdir; ona hürmet etmek zorundayız. Son dönemdeki bu saldırıların karşısında olduğumuzu ifade etmek isterim. Atatürk'e ve Cumhurbaşkanımıza olan hakaretler vatandaşımıza da bulaşmaya başladı. Demokratik siyaset temelinde bütün bu düşüncelere karşı olduğumuzu belirtiyorum. 

(Dilruba Kayserilioğlu'nun CHP onur konuğu olması)

Bu şekilde hakaretlerde bulunan bir kişinin CHP tarafından himaye edilmesi son derece yanlış bir durum olmuştur. Suç işleyeni alkışlamak yanlış. Nefret söyleminin himaye edilmesi siyasi partiye yakışmaz. 

Başka bir siyasi partiden bir kişi, bir iş insanı Kürtçe konuştuğu için öldürüldü dedi. Bu asayiş olayıydı. Konuştuğu dilden dolayı katledildi şeklinde yaklaşmak provokasyondur. Herhangi bir kişinin, bir misafirin dilinden ötürü hedef alınması olursa bunun karşısında bir yer alırız.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI

Artık uluslararası sistem İsrail söz konusu olduğunda işletilmiyor. Hiçbir savaş hukuku gözetilmemesi açıkça soykırımdır.

(Özgür Özel'in erken seçim açıklamaları)

Yılın en kötü espisiri ne diye sorsalar eminim ki bu olurdu. Cumhurbaşkanımızı herhangi bir seçimde yenebileceğini düşünmesi Özgür Özel'in; siyasi bir çerçevede değerlendirilemez. Herhangi bir erken seçim düşüncemiz yok. 

Konuyu ikiye ayırmak lazım. Birincisi; dikkat çeken husus, ülkemizin tarihinde ilk defa kara, hava ve deniz harp okullarında kadın öğrenciler birinci oldu. 

"TEĞMENLERE HAKARET KABUL EDİLEMEZ"

Bu görüntülerin neticesinde birilerinin yaptığı açıklamalara bakarak kötü düşüncülerin  gündeme gelmesi konusunda da demokratik haklarını kullanması vatandaşlarımızın düşüncelerini ifade etmeleri önemlidir. Burada iki tane kötü niyetli konu var. Bir takım siyasetçi, aydın, emekli asker bu görüntülerden 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mesaj verildi.' gibisinden üslupla konuşmaları eski vesayet anlayışının diretilmeye çalışması demektir. Bu teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez. 

Hükümete kılıç çekti diyenler vesayeti diriltmek istiyor. 

Göz bebeğimiz TSK'nın asli işine odaklanması konusundaki hassasiyetimiz yüksektir. bir disiplinsizlik varsa buna da bakılır.

Silahlı kuvvetlerin ebedi başkomutanı Atatürk'e saygı gösterildiği zaman 'bu Erdoğan'a mesajdır' şeklinde çarpık biçimde konuyu ele alanlar var. Atatürk'e gösterilen saygıyı cumhurbaşkanımıza dönük şekilde ele alınması sağlıksızdır.

Namık Tan beyin açıklamasına bakarsak tartışmayı devam ettirmek istiyor. Bu ifadeler bize dönük yalanlama içermiyor. Birincisi genel başkan yardımcılarını ve Deniz Yücel'i yalanlamış. Biz gereken cevabı verince Deniz Bey'in açıklamasında resmi görüşümüz Namık Tan'ın görüşlerini reddediyor dendi. Şimdi burada tekrar sayın Tan mavi vatana masal demeye devam ediyor. Yunanistan'ın karşı tezlerini kendi tezleri olarak dillendirmiş, bu çok tehlikelidir.

(Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı'nın istifası)

AK Parti'ye kaybettirmek CHP'ye kazandırmak gibi parti programları varmış şeklinde davranıyorlar. Kasım Bey bizim birlikte siyaset yaptığımız, saygıdeğer anılarımızın olduğu nezih bir arkadaşımız. Bugün takdirini bu şekilde konuşmuş. Bir partiye geçmeyi değerlendireceğim demiş. Kararını verdiğinde bizimle ilgili bir husus olursa bunun değerlendirmesini yaparız.

ERDOĞAN-ESAD GÖRÜŞMESİ OLACAK MI?

İstihbarat teşkilatları düzeyindeki çalışma devam ediyor. Bakanlar düzeyi görüşmeye gelinmedi. Karşılıklı şartlar konacak ve bunlar arasındaki ortak nokta nasıl bulunacak bunun için çalışılacak

#ESHAHABER.COM.TR
Haftanın Öne Çıkanları

Son dakika... AK Parti'den Netflix dizisi Famagusta için sert açıklama: Kabul edilemez!

2024-09-01 15:22 - Gündem

MİT'ten MOSSAD'a darbe! İstanbul'da nokta operasyon

2024-09-03 09:07 - Gündem

Narin'in amcası ve annesi gözaltına alındı: Babasından ilk açıklama

2024-08-31 20:07 - Gündem

Son dakika... Bakan Şimşek'ten büyüme ve cari açık açıklaması!

2024-09-02 11:03 - Ekonomi

Depremzedelere yaklaşık 1 milyar liralık büyük darbe! Sinyali Gürcistan'dan geldi

2024-09-01 00:13 - Gündem

430 bin ton soğan üretildi! Tarlada kilosu 6 TL

2024-08-29 13:58 - Ekonomi

Son dakika: Hamas duyurdu! Türk Dışişleri'ne bilgi verdiler...

2024-09-03 15:57 - Dünya

Güney Kore'de, yapay zekayla oluşturulan sahte cinsel içerikli görüntülerden birçok kişi mağdur

2024-08-28 14:37 - Dünya

Kanada'da geçen yıl çıkan orman yangınları çoğu ülkeden daha fazla karbon salımına yol açtı

2024-08-29 12:18 - Dünya

Bakan Şimşek: Azalan cari açık ve dış finansman ihtiyacı dezenflasyon sürecine önemli katkı veriyor

2024-08-28 11:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

İmamoğlu'nun diploma gerçeği... Üniversiteyi kazanamayınca Kıbrıs formülü nasıl işletildi?

16:02 - Politika

CHP'li belediyeler bıktırdı: AK Parti seçmeni yuvaya dönüyor

08:32 - Politika

CHP'li Özgür Özel'den acılı babanın yanında büyük ayıp! AK Parti'den sert tepki

22:02 - Politika

Muhalefetin yeni bombası! Seçime 4 yıl kala 'Babacan ile Davutoğlu anlaştı' iddiası

21:17 - Politika

İYİ Parti'de bir istifa daha! Zehir zemberek sözlerle duyurdu

18:12 - Politika

Günün Manşetleri

Bakan Göktaş: 18 Eylül'de 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı kamuya atayacağız

17:37 - Gündem

İsrail Başbakanı Netanyahu, balistik füze saldırısı düzenleyen Yemen’deki Husileri tehdit etti

16:22 - Dünya

ABD'den gelen arkadaşı İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'yi anlattı

16:13 - Gündem

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak, NATO Askeri Komite Toplantısı'na katıldı

15:53 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs konusunda izlenen yol doğru ve haklıdır

15:47 - Dünya