Islak kek tarifi, çocukken annelerimiz tarafından yapılan ve oldukça sevilen bir tatlı çeşididir. Bol soslu ve nemli dokusuyla klasik keklerden çok farklıdır. Farklı ıslak kek tarifleri bulunmakta ve sosları da oldukça çeşitlilik göstermektedir. Bazı soslarda yumurta kullanılırken bazılarında kullanılmamaktadır.
Bizde sizler için klasik ama lezzetiyle tadan herkesin beğenisini alacak bir ıslak kek tarifi araştırdık. Üstelik sosunda yumurtada bulunmuyor. Bu yüzden yumurta hassasiyeti olan kişiler tarafından bile sevilecek.
Islak kek tarifini yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Bunlar;
Unlu karışımı ekledikten sonra fazla çırpmamak. Topaklanmanın bittiği anda karıştırmayı durdurmalısınız. Aksi halde kekiniz fazla kabarmayacaktır.Islak kek hamuru çok sıvı ve akışkan bir kıvamda olacak. Malzemelerde hata var sanıp un ilavesi yapmamalısınız.Kek hamurunu fırına attıktan sonra çok zor durumda kalmadıkça fırının kapağını açmayın. Fırın pişirme ayarınıza göre 40 - 45 dakika da kekiniz hazır olacaktır.Keki fırından çıkarmadan önce sosu ocağa alıp kaynatın. Fırından çıkan dilimlenmiş sıcak kekin üzerine sıcak sosu direk dökmelisiniz.Islak kekinizi oda sıcaklığında sosunu emene kadar bekletmeli ve ardından buzdolabına koymalısınız.İşte tam ölçülü ve yiyeceğiniz en iyi ıslak kek tarifi...
Muhallebili tatlıların yıldızı: Muzlu magnolia tarifi
TAM ÖLÇÜLÜ VE EN İYİ ISLAK KEK TARİFİ
9 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 45 DAKİKA
Islak kek tarifi için malzemeler;
Keki için;
3 adet yumurta (oda sıcaklığında),Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker,1 su bardağı süt (oda sıcaklığında),Yarım su bardağı sıvıyağ,1 su bardağı un,1 paket kabartma tozu,1 tatlı kaşığı vanilya,3 yemek kaşığı kakaoRenkli ve lezzetli: Pancar suyu ile kadife tatlısı tarifi
Sosu için;
3/4 su bardağı (150 gram) toz şeker,1 su bardağı süt,2 yemek kaşığı kakao,Yarım su bardağı sıvıyağIslak kek tarifi nasıl yapılır?
Fırını 180 derecede çalıştırın.Bir kabın içerisinde un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek birleştirin ve güzelce karıştırın.Ayrı bir çırpma kabında yumurtaları şekerle birlikte çırpın.Süt ve sıvıyağı da ekleyerek tekrar çırpın.Kuru malzemeleri de karışımın içerisine ekleyin.Tekrar çırpın.Kuru karışımın tamamen karıştığına emin olduktan sonra durun.Borcamın tabanını ve kenarlarını güzelce yağlayın.Yaptığınız karışımı içerisine dökün ve fırına verin.Yaklaşık 45 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.Keki fırından almanıza 10 dakika varken sosunu yapmaya başlayın.Tüm malzemeleri sos tenceresine alın ve kaynayana denk karıştırarak pişirin.Kek fırından çıkınca dilimleyin ve sıcak sosu üzerine dökün.Oda sıcaklığında sosu emen keki ılıyınca buzdolabına kaldırın.Şerbetini çekmeyen tatlıya ne yapılır?
Islak kek tarifi servis önerisi;
Islak kek tarifinizi soğuduktan sonra Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!