Türkiye'den, İsrail'e kınama! Kritik toplantı sona erdi! İşte alınan kararlar...

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. MGK bildirisinde, Gazze ve Lübnan'da katliam saldırıları yapan İsrail kınandı.

Gündem - 2 saat önce

Son dakika Milli Güvenlik Kurulu haberleri: Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan ve 3,5 saat süren kritik Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yayımlanan MGK bildirisinde, Gazze ve Lübnan'da katliam saldırıları yürüten işgalci İsrail kınandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı, 3,5 saat sürdü.

Orta Doğu'da sürekli artan gerilime bağlı olarak Türkiye'nin milli güvenliğini ilgilendiren konular Beştepe'deki toplantıda ele alındı.

İşte Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında alınan kritik kararlar şu şekilde;

TÜRKİYE'DEN İSRAİL'E KINAMA

İsrail'in Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ni istenmeyen kişi ilan ederek ülkeye girişini yasaklaması, İsrail'in hukuk tanımazlığının son örneği olarak kınanmıştır.

İsrail’in insanlık dışı saldırıları karşısında, Türkiye’nin milleti ve devleti ile kardeş Lübnan halkının ve hükümetinin yanında olacağı teyit edilmiştir.

PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla gerçekleştirilen operasyonlar ile son dönemde meydana gelen uluslararası gelişmeler hakkında kurula bilgi sunulmuştur.

Suriye topraklarında yuvalanan terör örgütlerinin etkisiz kılınmasına yönelik faaliyetlerin aralıksız bir şekilde sürdürüleceği ve millî güvenliğimize halel getirebilecek herhangi bir plana veya oldubitti girişimine müsaade edilmeyeceği vurgulanmış; ülkedeki ihtilafın, bölgemiz ile Suriye halkının menfaati ve beklentileri istikametinde çözüme kavuşturulmasına yönelik gayretlerin artırılacağı belirtilmiştir.

Komşumuz Irak ile başta PKK/KCK-PYD/YPG olmak üzere ülkelerimiz için müşterek tehdit oluşturan terör örgütleriyle mücadelede iş birliğimizi ilerletme konusundaki kararlılığımız teyit edilmiş; kardeş Irak halkının güvenliğine, huzuruna ve refahına atfettiğimiz önemin altı bir kez daha çizilmiştir.

Filistin halkının bir yıldır tüm dünyanın gözleri önünde maruz kaldığı soykırımın durdurulması ve Filistin’de kalıcı ateşkes ve barışın gecikmeksizin sağlanması yönündeki Türkiye’nin kararlı çabalarının yanı sıra uluslararası gayretlerin de artırılarak sürdürülmesi gerektiği ifade edilmiştir.

İsrail’in çatışmaları Orta Doğu’ya yayma hedefiyle Filistin topraklarının ötesine yönlendirdiği saldırıların engellenmesi hususunda, başta birleşmiş milletler güvenlik konseyi olmak üzere mesuliyet mevkiinde bulunan aktörlere bir an evvel harekete geçme çağrısında bulunulmuştur.

İsrail’in insanlık dışı saldırıları karşısında, Türkiye’nin milleti ve devleti ile kardeş Lübnan halkının ve hükûmetinin yanında olacağı teyit edilmiştir. 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ni istenmeyen kişi ilan ederek ülkeye girişini yasaklaması, İsrail’in hukuk tanımazlığının son örneği olarak kınanmıştır.

Türkiye’nin, Akdeniz ve Ege Denizi’nde kalıcı istikrar ve huzurun tesisi marifetiyle iş birliği zeminleri geliştirilmesine yönelik samimi yaklaşım ve gayretlerinin suistimaline izin vermeyeceği kaydedilmiş; aklıselimle hareket edilmesinin en doğru tercih olduğu vurgulanmıştır.

#ESHAHABER.COM.TR
Haftanın Öne Çıkanları

Hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı

2024-09-27 01:28 - Gündem

Dünya için kritik çalışma Aziz Sancar ilk kez Türkiye'de yayınladı!

2024-09-27 15:33 - Teknoloji

Batman'da yıllık ortalama 20 bin ton sebze üretiliyor!

2024-09-28 16:52 - Ekonomi

Beyaz Saray'dan son dakika Orta Doğu ve savaş duyurusu! Bölge ülkelerine çağrı

2024-09-26 22:37 - Dünya

Vincenzo Montella'dan ikas Eyüpspor'a ziyaret

2024-09-26 20:42 - Spor

Suudi Arabistan'dan Filistin için uluslararası koalisyon hamlesi!

2024-09-27 16:28 - Dünya

Samsun'da gol düellosu! Göztepe için dramatik son

2024-09-28 18:28 - Spor

Giovanni van Bronckhorst'tan mağlubiyet yorumu!

2024-09-27 01:33 - Spor

İmam Hatipliler Spor futbolcularına tatlı dopingi

2024-09-28 15:42 - Spor

Derbi sonrası hedef gösterilmişti! Serhat Akın'a silahlı saldırı

2024-09-27 01:18 - Spor

İlgili Haberler

Hatay'da seyir halindeki hafriyat kamyonu yandı

22:23 - Gündem

Kastamonu'da bir firmayı zarara uğrattıkları iddia edilen 3 kişi tutuklandı

22:18 - Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistin mesajı

22:13 - Gündem

Şanlıurfa'da silahlı kavgada 2 kişi yaralandı

22:03 - Gündem

İstanbul'un Tuzla ilçesinde polise silahlı saldırı! Saldırgan öldürüldü

21:22 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul'un Tuzla ilçesinde polise silahlı saldırı! Saldırgan öldürüldü

21:22 - Gündem

Türkiye'den İsrail'e kınama! Kritik toplantı sonrası 5 maddelik bildiri! Tüm dünyaya çağrı

20:47 - Gündem

Türkiye'den, İsrail'e kınama! Kritik toplantı sona erdi! İşte alınan kararlar...

20:23 - Gündem

10 katlı binada yangın: 6 kişi dumandan etkilendi

19:53 - Gündem

Başkan Erdoğan liderlik etti! Kritik toplantı sona erdi! İşte alınan kararlar...

19:37 - Gündem