Türkiye Yüzyılı!... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş mesaj! 17 başlıkta işte vizyon belgesi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin hazırladığı "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu bugün Ankara Spor Salonu'nda kamuoyuyla paylaşacak. Toplantının yapılacağı salon şimdiden doldu. Erdoğan, konuşmasına az bir süre kala sosyal medya hesabından 'Türkiye'nin yüzyıl

Politika - 2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin hazırladığı "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu bugün Ankara Spor Salonu'nda kamuoyuyla paylaşacak. Toplantının yapılacağı salon şimdiden doldu. Erdoğan, konuşmasına az bir süre kala sosyal medya hesabından 'Türkiye'nin yüzyılı paylaşımı yaptı. Erdoğan'ın Türkiye'nin Yüzyılı vizyonunda 17 başlık altında neler var?..Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin ikinci yüzyılına dair yeni program ve hedeflerin yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu bugün Ankara Sor Salonu'da yapılacak toplantıyla kamuoyuyla paylaşacak. Erdoğan'ın tek konuşmacı olacağı törende sporcular, sanatçılar, cemaat vakıfları, Alevi dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayici ve iş adamları, sanatçılar, çevreci genç ve kadınlar, şehit ve gazi yakınları, engelliler, siyasi parti temsilcileri, yabancı misyon temsilcileri, akademisyenler, gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri de yer alacak.

Erdoğan'dan Türkiye'nin Yüzyılı paylaşımı

Erdoğan saat 16:00'da başlayacak toplantıya dakikalar kala, sosyal medya hesabından Türkiye'nin Yüzyılı paylaşımı yaptı. Erdoğan'ın bugüne kadar açılan tesislerin kurdele kesiminde kullanıldığı Cumhurbaşkanlığı Makas Koleksiyonunu konu alan filmi "Biz siyaseti ülkemiz için eser üretmek, milletimize hizmet etmek için yapıyoruz. İnşallah milletimize hizmet yolculuğumuzu Türkiye Yüzyılı ile zirveye çıkaracağız." notuyla paylaştı. 

11 siyasi partiye davet, 3 partiye davet yok

Cumhur İttifakı'nı oluşturan MHP ve BBP'nin yanı sıra CHP, İYİ Parti, DSP, Saadet Partisi, HÜDA-PAR, Demokrat Parti, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Anavatan Partisi, tanıtım toplantısına genel başkan seviyesinde davet edildi. HDP, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ise toplantıya davet edilmedi. 

Vizyon belgesinin 3 ayağı olacak

Özal, vizyon sahibi bir liderdi. “21. yüzyıl Türk yüzyılı olacak” demişti. Hayatıyla ödedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye Yüzyılı hedefini slogan olarak değil, bir vizyon belgesi olarak ortaya koyacak. Bunun üç ayağı olacak.1- Kapsayıcı ve kuşatıcı bir dil.2- Kitlelere geleceğe dair umut verilmesi.3- Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edelim önerisi.

Alışılmışın dışında bir sahne düzeni...

Tribünde davetliler var ama orta kısımda ağırlıklı şekilde protokol ya da bakanlar oturmayacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelen, farklı etnik gruplarına, farklı inanç gruplarına mensup davetliler protokol yerinde oturacak. Ağırlıklı olarak vatandaşların oturacağı bir protokol düzeni olacak. Orta kısımda sandalyelerin üzerinde sadece Türk bayrakları var. Davetliler de orta kısımdaki yerlerini almaya başladılar. Devasa logo maketi de salonun ortasında duruyor.

Erdoğan'ın kırmızı çizgisi

Erdoğan toz pembe bir dünya, toz pembe bir Türkiye vaat etmeyecek. Tam aksine kırmızı çizgileri de olacak. Ama en önemli tema, ‘farklılıklarımızla birlikte Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edelim’ olacak. Kırmızı çizgiler ne? Terör, şiddet ve nefret suçuna bulaşmamış olmak.

 Türkiye Yüzyılı broşürü de bugüne özel hazırlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafıyla birlikte. Bu broşürde, Türkiye’nin önündeki Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılının bazı unsurlar yer aldı. Mesela, barışın yüzyılı, başarının yüzyılı, değerlerin yüzyılı gibi…

Vizyon belgesinin 4 temel ilkesi

Erdoğan, millet esaslı vizyonu entelektüel bir paket içinde kavramlaştırarak sunacak.1- “Demokratik Cumhuriyet” diyecek.2- Katılımcı demokrasi önerecek.3- Pozitif özgürlüklere vurgu yapacak.4- Hakkaniyet temelinde adalet önerecek.Yani siyasetin eksenini ideolojik taassuptan, enerjimizi tükettiğimiz kimlik tartışmalarından çıkarıp emek, katkı eksenli Türkiye’nin de tam ihtiyacı olan bir zemine oturtacak. “Yüzümüzü doğruya çevirelim” diyecek. 

Salonda tribünler şimdiden doldu.. Coşku her dakika artıyor...

17 başlıkta yeni Türkiye önerecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17 başlık halinde Türkiye Yüzyılı’nı önermesi bekleniyor. Bunun içini yukarıda işaret ettiğim şekilde Türkiye dolduracak. Örneğin barışın yüzyılı, istikrarın yüzyılı, istikbalin yüzyılı, dijital yayıncılık gibi başlıklar olacak. Ama bu 17 başlık bir tabu değil.

Türkiye'nin Yüzyılı logosunun şifreleri...

AK Parti, "Türkiye Yüzyılı" vizyon yaklaşımı kapsamında hazırladığı logoyu, geçen hafta kamuoyuyla paylaşmıştı. Cumhurbaşkanlığı forsundaki görsel form ve anlamsal çerçeveden esinlenerek oluşturulan logodaki 16 yıldız, kadim Türk tarihinin asli unsurlarını sembolleştirirken Türk bayrağının tamamlayıcısı tek yıldız ise ortak mirası temsil ediyor. Türkiye Yüzyılı vizyonunun küresel karakteri logonun dairesel konturu ile vurgulanıyor, hilal etrafından yayılan 100 güneş ışınının her biri Cumhuriyetin her bir yılını simgeliyor. Dairesel form ve altın efektli özel renkle ise dünyada Türkiye Yüzyılı'nın bir güneş gibi doğduğu ilişkisi kuruluyor.

Fark edilen farklılıklarıyla zenginleşen Türkiye

Farklılıklar vurgusunun birkaç anlamda kullanılması bekleniyor. Farklılıklar sadece ideolojilerin, kimliklerin üzerine çıkma anlamında kullanılmayacak. Aynı zamanda fark eden bir Türkiye, fark edilen bir Türkiye, farklılıklarıyla zenginleşen bir Türkiye temasında da kullanılacak.

Yeni sivil anayasa önerisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında yeni Anayasa çağrısını yapması bekleniyor. Türkiye bir türlü darbeler anayasasıyla yönetilme ayıbından kurtulamadı. Erdoğan sadece yeni bir siyaset değil, sivil bir Anayasa önerisiyle gelecek.

Haftanın Öne Çıkanları

SAHA Expo'ya damga vuran sözler: Kendi savaş gemisini...

2022-10-25 18:14 - Ekonomi

"Manda Islahı" projesiyle yetiştiricilere 11 yılda 225 milyon lira destek

2022-10-21 16:28 - Ekonomi

Bakan Akar: Asıl yayılmacı Yunanistan'ın ta kendisidir!

2022-10-25 17:29 - Politika

Fenerbahçe-Başakşehir! İlk 11'ler belli oldu

2022-10-22 19:25 - Spor

Biden yaşının ve sağlığının sorgulanmasının "tamamen meşru" olduğunu söyledi

2022-10-24 21:33 - Dünya

Türk karasularına itilen 20 göçmen kurtarıldı

2022-10-26 20:33 - Gündem

Dr. Mehmet Ali Sarı: İmam Hatipler özlenen okullardı!

2022-10-24 12:33 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nu aklamak için suspus oldular

2022-10-25 15:57 - Politika

Türkiye Yüzyılı!... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş mesaj! 17 başlıkta işte vizyon belgesi...

2022-10-28 15:56 - Politika

Polisi şehit eden saldırganlar Avcılar cinayetinin şüphelileri çıktı

2022-10-24 15:56 - Gündem

İlgili Haberler

Yüzde 94 ile yeniden Cumhurbaşkanı seçildi: Erdoğan'dan tebrik telefonu!

21:23 - Politika

Kabine yarın toplanıyor: İşte gündem maddeleri...

20:28 - Politika

Bakan Yerlikaya'dan son dakika Narin Güran açıklaması!

20:23 - Politika

Numan Kurtulmuş'tan Ezgi Eygi'nin annesine taziye telefonu

22:23 - Politika

Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!

21:08 - Politika

Günün Manşetleri

Fransa'da binlerce kişi Macron karşıtı gösteri düzenledi

23:48 - Dünya

Okullarda yarın şehitler için saygı duruşunda bulunulacak

23:18 - Gündem

Tunceli'de zırhlı aracın devrilmesi sonucu 4 asker şehit oldu

21:57 - Gündem

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

21:28 - Gündem

Kabine yarın toplanıyor: İşte gündem maddeleri...

20:28 - Politika