Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi: Probiyotikli Noodle Üretimi ve Eriş Un'un Lezzeti ile Yıldız Teknik Üniversitesi Adına Konuşan Prof. Dr. Enes Dertli

Türkiye 1.Gıdaya Mikrobiyolojisi Kongresi Atatürk üniversitesi verimli bir biçimde organize edilmiş ve Yıldız Teknik üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Enes Dertli'nin sunumu ile Probiyotikli Noodle üretimi gündeme getirilmiştir.

Ekonomi - 1 yıl önce

Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ile gerçekleştirilen ilk Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, gıda alanında uzman isimleri bir araya getirdi. 13-16 Eylül tarihleri arasında Erzurum'da yapılan konferansa, bilim insanları gıda mikrobiyolojisinde önemli bilgileri meslektaşları ile paylaştı. Birbirinden değerli isimler, farklı konuları ele alışı kongrede Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Enes Dertli, “Probiyotikli Noodle üretimi olan Nudo Noodle Modeli”ni değerlendirdi. Probiyotikli Noodle üretimi ile ilgili yaptığı açıklamada, Nudo Noodle’ın sindirim sistemi sağlığını desteklemek ve vücudu daha sağlıklı hale getirmek için özel olarak formüle edilmiş probiyotikler içerdiğini belirten Prof. Dr. Enes Dertli, “Bu probiyotikler, sindirim sağlığını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuda faydalı mikroorganizmalar ekleyerek genel sağlığı iyileştirmeye etki eder. Noodle sektörü ülkemizde hızla büyümekte ve özellikle 7-28 yaş arası tüketiciler arasında en hızlı büyüyen gıda kategorilerinden biri haline geldi. Üniversite sanayi iş birliği kapsamında gerçekleştirilen bu çalışma ile Noodle'ın fonksiyonel bir ürün olarak değerlendirilebilirliğine katkı sağlamak amacıyla ülkemizde ilk defa Probiyotikli Noodle üretimi gerçekleştirilmiştir. Böylece hem gençler tarafından çok fazla tüketilen Noodle’ı insan sağlığının devamlılığı noktasında katkı sağlayabilen bir ürün haline getirmek hem de Noodle ile ilgili gereksiz manipülasyonlara son vermek hedeflenmiştir” açıklamalarında bulundu.

Koruyucu, Renklendirici Ve Kimyasal Lezzet Arttırıcı İçermez

Nudo Noodle markası, temelleri 1920’de atılan Türkiye’nin en köklü gıda kuruluşlarından biri olan Eriş bünyesinde yer alıyor. Aynı Eriş çatısı altında 1974 yılından bugüne, ev hanımlarının çok yakından tanıdığı ve severek kullandığı Eriş Un markası da üretiliyor. Nudo’nun hamurundaki lezzetin arkasında Türkiye’nin ilk lezzet ödüllü markası Eriş Un’dan gelen deneyim çok önemli bir yer tutuyor. Nudo Noodle, diğer Eriş markaları gibi tamamen Helal ve Güvenilir Gıda standartlarına uygun, yerli ve milli olarak üretiliyor ve içerisinde renklendirici, yapay koruyucu ve Çin Tuzu olarak bilinen kimyasal lezzet arttırıcı MSG (Monosodyum Glutamat) bulunmuyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Genel Başkan adaylığını mı açıklayacak? Özgür Özel'den açıklama

2023-09-12 22:37 - Politika

MHP'den yerel seçim açıklaması

2023-09-09 12:27 - Politika

Ankara'da dehşet! Eşini ve baldızını hayatda kopardı.

2023-09-10 21:37 - Gündem

Çay kenarında oturan 2 minik kardeş gizemli şekilde suya düştü: Küçük Kübra öldü

2023-09-09 03:27 - Gündem

Aydın'da korkunç kaza! Elektrik direğine saplandı

2023-09-12 10:09 - Gündem

Adana'da kız meselesi canlara maloldu! Silahlı kavgada 2 kişi öldü

2023-09-14 23:28 - Gündem

Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyon lira kazanan Rabia Göğercin köyünün gururu oldu

2023-09-11 17:18 - Gündem

Motosiklet faciası: 2 genç kız hayatını kaybetti

2023-09-10 22:09 - Gündem

Husumetlisinin Yaşamına Son verdi O Anları Canlı Yayın Yaptı

2023-09-10 04:08 - Gündem

'Hatalı sollama' 3 kişiyi hayattan kopardı

2023-09-14 15:27 - Gündem

İlgili Haberler

İsyan ettiren tarife! 45 bin lira isteyen var

16:08 - Ekonomi

Mısır ve Türkiye'den ablukaya ortak müdahale! Güçlerini birleştirdiler

15:47 - Ekonomi

Eylülde 1 milyar 54 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi hesaplara yatırıldı

15:42 - Ekonomi

Tohumculuk sektöründe yol haritası üretim planlamasıyla çizilecek

15:18 - Ekonomi

Buffett'tan borç isteyen kızına verdiği yanıt: Bankaya git

15:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. eleme turu eşleşmeleri belli oldu

16:07 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşar Vekili Bass'ı kabul etti

16:03 - Gündem

TÜBİTAK Başkanlığına atanan Prof. Dr. Orhan Aydın görevi devraldı

15:58 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç'tan Panathinaikos-Maccabi maçında açılan pankarta tepki

15:22 - Gündem

Georgia Eyalet Temsilcisi Romman, ABD seçimlerinde ilklerin yaşandığını söyledi

15:12 - Dünya