Tuvaletten çıkamıyordu, 12 yıldır çektiği hastalıktan 1 haftada kurtuldu: İlk kez uygulandı

12 yıldır çektiği hastalığının ilerlemesiyle tuvaletten çıkamaz hale gelen Sedat Erçek (59), Erzurum'da ilk kez uygulanan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Sağlık - 2 yıl önce

12 yıldır çektiği hastalığının ilerlemesiyle tuvaletten çıkamaz hale gelen Sedat Erçek (59), Erzurum'da ilk kez uygulanan ameliyatla sağlığına kavuştu.Abone ol

Erzurum Şehir Hastanesi Üroloji Kliniği'ne 3 hafta önce prostat hastalığı nedeniyle başvuruda bulunan Sedat Erçek (59), üroloji uzmanları tarafından muayene edildi. Yapılan muayene sonucu idrar kanalı darlığının son derece uzun olduğu tespit edilen Erçek, işinde uzman hekimler tarafından tedaviye alındı.

Hasta üzerinde incelemelerde bulunan Üroloji Uzmanı Fatih Akkaş ve Üroloji Uzmanı Emre Şam idrar kanalı darlığını açık ameliyat ile tedavi etmeye karar verdi.

Yanağından alınan doku ile idrar kanalına yama yapıldı

Daha sonra ağız içinde, yanak kısmında bulunan mukozadan alınan bir doku ile idrar kanalında bulunan darlığın yama yapılarak tedavi edildiği operasyonu başarıyla gerçekleştiren, hekimler hastayı tedavi etti.

12 yıldır bu hastalıktan çok çektiğini belirten Erçek ise hem başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştuğu, hem de tedavi sebebiyle il dışına gitmekten kurtulduğu için mutlu olduğunu söyledi.

"Beni sıkıntılarımdan kurtardılar"

Hem hastalıktan hem de il dışında tedavi aramaktan kurtulduğu için çok mutlu olduğunu belirten Sedat Erçek, "12 sene öncesinde bu hastalığım meydana geldi. O zamanlar ben bu ameliyatı Erzurum’da olamadım. İl dışında çare aradım ama imkanlarım el vermedi. Bu hastaneye 3 hafta önce şikayetim için başvuruda bulundum. Hocalarım dedi 'Biz bu ameliyatı yapıyoruz'. Beni rahatlattılar. Ameliyatı hocalarım başarıyla gerçekleştirdi. Beni de il dışına gitmekten kurtarmış oldular. Beni sıkıntılarımdan kurtardılar, onlara çok teşekkür ediyorum.

"Meslek hastalığı olabileceğini düşündüm"

Böyle ameliyatlar umarım ülkemizde hep devam eder. Şu an gerçekten çok iyi durumdayım. Ameliyattan çıktıktan 2 gün sonra bile bıraksalar taburcu olurdum. 5 sene önce emekli oldum şofördüm. Sürekli araçta oturduğum için meslek hastalığı olabileceğini düşündüm. Bu hastalıktan dolayı 12 yıl çok sıkıntı çektim.

"Tuvalete gidiyordum, mesane boşalmadığı için..."

Tuvalete gidiyordum. Mesane boşalmadığı için bir daha sürekli tuvalete gidiyordum. Namazlarımı kılamıyordum. İdrar kaçırdığım için çok sıkıntılar yaşadım. Böbreklerimde de sıkıntılar çıkartmaya başlamıştı. Ben de bu durum sonucunda tedavi olmak için geldim. Hocalarım sayesinde sağlığıma kavuştum" dedi.

"Kapalı tedavi uygulasaydık hastalığı tekrar etmeye açıktı"

Ağız içerisinden alınan bir doku ile idrar kanalında bulunan darlığa yama yaptıklarını kaydeden Üroloji Uzmanı Fatih Akkaş ise, "Hastamızda, daha önceden geçirmiş olduğu bir operasyondan sonra üretrada bir darlık gerçekleşmiş. Bu darlık sürecinden sonra hasta idrar yapmakta güçlük yaşama şikayetiyle bize başvurdu. Hastanın yapılanan muayeneleri sonrası mevcut idrar kanalı darlığının son derece uzun olduğunu tespit ettik. Daha sonra bu prosedürün açık yapılması gerektiğine karar verdik. İdrar kanalı darlıkları hastalığın doğası gereğince tekrar etmeye açık bir hastalıktır. Hastaya kapalı tedavi uygulasaydık erkenden taburcu edebilirdik ama onun şikayetleri zaman geçtikçe tekrar devam edecekti. Hayat yaşam kalitesi düşmüş olacaktı. Biz hastamızla konuştuk yapacağımız işlemleri anlattık. Hastamızda bu tedaviyi olmak için Ankara veya İstanbul’a kadar gitmekten kurtulmuş oldu" diye konuştu.

"Erzurum'da bu ameliyatı ilk defa gerçekleştirdik"

Ameliyatı 1 hafta önce yaptıklarını belirten Üroloji Uzmanı Akkaş, "Hastanın darlık bölgesine, ağız içerisinden yanak kısmından aldığımız dokuyu darlık bölgesine yama yaparak idrar darlığı kanalı ameliyatını gerçekleştirmiş olduk. Ameliyat başarılı geçti ve hastamızı bugün taburcu etmeyi planlıyoruz. Bundan sonraki süreçte de hasta takibimizde olacak. Bu operasyon İstanbul ve Ankara’da belli başlı yerlerde yapılıyor olsa da çoğu klinikte kapalı olarak devam ediyor. Erzurum’da bu ameliyatı ilk defa gerçekleştirdik. Bu kadar uzun seviyede bir idrar kanalı darlığını ilk kez ameliyat ettik. Ameliyat başarılı geçti ve hastayı başka illere gitmekten de kurtarmış olduk. Yanak içerisinden aldığımız, mukoza dediğimiz yerden dokuyu alıp daralan bölgeye yama yaptık. Hastamız bize 3 hafta önce başvurdu. Biz 1 hafta önce operasyona aldık. Hastanın mevcut şikayetleri ise uzun süredir vardı" açıklamalarında bulundu.

"2022 yılında 65 bine yakın muayene ve 10 bin ameliyat yaptık"

2022 yılında yaklaşık 10 bin ameliyat gerçekleştirdiklerini söyleyen Üroloji Uzmanı Emre Şam, "Burada geride bırakmış olduğumuz 2022 yılında yaklaşık 65 bin hasta muayenesi ve 10 bine yakın ameliyat yapıldı. Robotik kanser tedavilerini aktif bir şekilde yapıyoruz. Hastamıza da uyguladığımız ve üretra darlığı dediğimiz kanal darlığı hastalığını Erzurum’da uyguladığımız açık ameliyatla tedavi ettik ve ilk defa bizim hastanemizde yapıldı" şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Öldürülen Ülkücü Başkan Sinan Ateş'in son 2 haftası! MHP'ye lider olma hedefi vardı

2023-01-03 12:22 - Gündem

Tuya ağacı faydaları nelerdir? Tuya ağacı saça nasıl uygulanır?

2023-01-03 12:16 - Sağlık

İsveç'ten NATO yolunda kritik adım: Anayasa kararı!

2023-01-03 02:23 - Dünya

SİPER'de görüş aynı! Türkiye yerli Patrıot'a kavuştu

2022-12-31 21:13 - Gündem

Para kaybeden kaybedene: 1, 4 trilyon buhar oldu! Zenginlerin 'en kötü' senesi

2023-01-02 17:02 - Ekonomi

İsrail’in nüfusu 10 milyona dayandı

2022-12-30 00:13 - Dünya

2022'nin en çok konuşulan isimlerinden Şevval Sam kimdir? Şevval Sam hayatı ve biyografisi

2022-12-29 00:48 - Spor

Rusların tercihi yine Türkiye oldu

2022-12-29 20:56 - Ekonomi

Şimdi Türkiye Mart'a kilitlendi! İşte yeni müjdeden ilk sinyaller

2022-12-29 17:39 - Ekonomi

Tunus'ta OHAL bir ay daha uzatıldı

2022-12-31 02:29 - Dünya

İlgili Haberler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'tan "organ bağışı" çağrısı

20:58 - Sağlık

Sanatçı ve sporculardan organ bağışı çağrısı

23:57 - Sağlık

Nakil olmadan lösemiyi yenen 6 yaşındaki Erzurumlu Melek pilot olmak istiyor

12:02 - Sağlık

Öksürüğü bıçak gibi kesen tarif: Siyah turp bal karışımı faydaları nelerdir?

09:47 - Sağlık

DSÖ, 17 endemik patojende acilen yeni aşıya ihtiyaç duyulduğunu açıkladı

19:17 - Sağlık

Günün Manşetleri

MGK Genel Sekreterliği 12 uzman yardımcısı alacak

02:13 - Gündem

Ege Denizi'nde 3,6 büyüklüğünde deprem

00:52 - Gündem

Türkiye'den son dakika İsrail açıklaması: Askıya alınmasını tartışmanın vakti gelmiştir

20:43 - Dünya

İsrail polisi, Doğu Kudüs'te 2 Fransız jandarmayı gözaltına aldı

20:33 - Dünya

P20 Zirvesi, TBMM Başkanı Kurtulmuş'un da katılımıyla Brazilya'da başladı

19:07 - Politika