Twitter'ın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki reklam gelirleri, Elon Musk'ın platformu devralmasının ardından önemli bir darbe aldı.
The New York Times'ın haberine göre, Twitter tarafından yapılan bir iç sunum, beş haftalık bir süre zarfında Amerika'daki reklam satışlarında yüzde 59'luk bir düşüş olduğunu ve bir önceki yıla kıyasla yalnızca 88 milyon dolar gelir elde edildiğini ortaya koyuyor.
TUTARSIZ DAVRANIŞLAR GELİRLERİN DÜŞMESİNİ SAĞLADI
Bu keskin düşüşün, nefret söylemi, esrar ürünleri, çevrimiçi kumar ve birçok olumsuz reklam reklamlarındaki ani artış ve Musk'ın platformda yaptığı değişikliklerin kaynaklandığı belirtiliyor.
Bunun sonucunda reklamverenlerin endişelenmesi, Twitter'a yaptıkları yatırımları büyük ölçüde azalttı.
Elon Musk kısa bir süre önce Twitter'ın reklam işlerinin iyiye gittiğini iddia etse de, şirket içi belgeler ve mevcut ve eski Twitter çalışanlarının ifadeleri farklı bir tablo çiziyor.
Twitter'ın reklam satış ekibi, nefret söylemi, ve tartışmalı reklamların yaygınlaşmasının reklamverenleri platforma yatırım yapma konusunda temkinli hale getirmesinden endişe duyuyor.
AB'den Twitter'a uyarı: "Kaçabilirsin ama saklanamazsın"
Twitter'ın piyasa değerinde sert düşüş... Yarısı bile etmiyor!
GEÇEN YILA KIYASLA BÜYÜK DÜŞÜŞ YAŞANDI
Şirket içi bir belge, şirketin içinde bulunduğumuz ay için ABD reklam gelirlerinde bir önceki yıla kıyasla haftalık bazda en az yüzde 56'lık bir düşüş beklediğini gösteriyor.
Sonuç olarak, Twitter'ın değerlemesi büyük ölçüde zarar gördüğü belirtildi. Şirketi 44 milyar dolara satın alarak özel sektöre devreden Musk, daha önce Twitter'ın reklam platformunun yaygın bir saygınlık kazanacağını iddia etmişti. Ancak şirketin değeri düştü ve Musk Mart ayında yaptığı açıklamada şirketin değerinin ilk yatırımına kıyasla yüzde 50'den fazla bir düşüşle 20 milyar dolar olduğunu belirtti.
TWİTTER'A 15 MİLYAR DOLAR DEĞER BİÇTİLER
Yatırım fonları devi Fidelity kısa süre önce Twitter'a 15 milyar dolar değer biçti. Apple, Amazon ve Disney gibi büyük reklamverenlerin platformdaki harcamalarını bir önceki yıla kıyasla azalttığı ve bunun da trendler sayfasında talep edilmeyen premium banner reklamların artmasına yol açtığı bildiriliyor.
Twitter, Disney'in de dahil olduğu yakın tarihli bir olayda örneklendiği gibi, büyük reklamverenlerle olumlu ilişkiler sürdürme konusunda da zorluklarla karşılaştı.
Nisan ayında Twitter, yanlışlıkla doğruladığı sahte bir Disney hesabının saldırgan içerikler yayınlamasıyla büyük bir güven kaybı yaşamıştı.
Olayın ardından Disney yetkilileri Twitter'dan bir açıklama ve böyle bir hatanın tekrarlanmayacağına dair güvence talep etmişti.