Un çorbası, Türk mutfağına ait, en az malzeme ile yapılan bir çorba tarifidir. Ana malzemesi un olan bu çorba hem ekonomik hemde oldukça lezzetlidir. Helle çorbası olarak da bilinen un çorbası, bazı yörelerde içerisine pirinç de eklenerek yapılabilmektedir. Un çorbası yaparken kullanacağınız suyun yerine et suyu ya da tavuk suyu kullanarak yemeğin besin değerini arttırabilir, içerisine haşlanmış tavuk ya da et parçaları koyarak da lezzetlendirebilirsiniz.
Un çorbası yaparken dikkat etmeniz gereken en temel püf nokta, unu kavururken yakmamanızdır. Eğer su eklerken çorbanız topaklandıysa son aşamada blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. İşte hem ekonomik hem de lezzetli un çorbası tarifi...
UN ÇORBASI TARİFİ
5 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
Un çorbası tarifi için malzemeler;
2 yemek kaşığı un,5 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk suyu da olabilir),1 yemek kaşığı tereyağı,2 yemek kaşığı zeytinyağı,Tuz, karabiberÜzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı,Kuru naneUn çorbası tarifi nasıl yapılır?
Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede kısık ateşte kızdırın.İçerisine azar azar unu ekleyerek kavurun.Kokusu çıkan unu topaklanmaması için bir yandan karıştırarak üzerine yavaş yavaş sıcak suyu ilave edin.Çorba kaynamaya başladığı zaman damak tadınıza göre baharatları ilave edin.Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.Servis etmeden önce bir sos tavasında tereyağını yakın.İçerisine kuru nane ilave edin ve bir iki tur karıştırıp ocaktan alın.Çorbaların üzerine bu sostan gezdirerek servis edin.Afiyet olsun!