YADER'den '12 yaşında istismara uğradı' haberi hakkında açıklama!

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanları Koruma Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği, geçtiğimiz günlerde "Manisa Çocuk Yuvasında 12 Yaşında İstismara Uğradı" haberi hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Gündem - 2 yıl önce

"Manisa Çocuk Yuvasında 12 Yaşında İstismara Uğradı" haberinin ardından, Bir millletvekilinin "Fuhuş çetelerinin yetiştirme yurtlarını kaynak olarak kullandığını, Devlet koruması altında olan çocuklar çetelerin eline düşüyor!" açıklamalarının ardından YADER'den açıklama geldi.

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanları Koruma Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği (YADER)'in açıklaması şu şekilde;

Aşağıdaki açıklamalara ihtiyaç duyulmaktadır;

1- Çeşitli nedenlerle aile ortamından, sevgi ve şefkatten yoksun bırakılan çocuklar; Devlet korumasında yetişmek üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına(@tcailesosyal) teslim edildikten sonra; Çocuk Esirgeme Kurumu olarak bilinen devletin koruması altında Devletimizin şefkatinde sıcak bir yuva ortamında tüm ihtiyaçları sağlanarak bedensel, ruhsal ve sosyal her türlü gelişim ihtiyaçları sağlanarak yaşamlarını sürdürecek şekilde yarınlarını en iyi kazanmak için devletin imkanlarıyla yetişmektedirler.

2- Son zamanlarda çıkan haberler ve açıklamalar basına yansıdığı şekilde içerik ve söylem bakımından aynı yerlerde yetişen bizleri derinden üzmektedir.

3- Manisa'daki istismar haberine dair gerekli araştırma ve inceleme yapıldığı kuşkusuzdur. Kaldı ki Devletimiz her bir çocuğa özenle bakma görevini yerine getirme yükümlülüğü gereği tespit edilen sorumsuzluk veya tedbirsizliklerle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kendi iç mevzuatıyla gerekli araştırma ve inceleme faaliyetlerini sürdürmekte ve gerektiğinde bu faaliyetin sonuçlarını ilgililere duyurmak yerinde olmakla birlikte sonuç açıklama yetkisi Bakanlığın kendisine aittir.

4- Koruma altındaki çocuklarla ilgili sorumsuzluk veya tedbirsizlik sonucu kardeşlerimizin hayata tutunmada karşılaştıkları sorunlar, istismar vb. ağır olaylara karşı sessiz kalınması veya gereğinin yapılmaması kabul edilemezdir. Bu hususta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın gerekli hassasiyeti gösterdiği tarafımızca bilinmekte ve takip edilmektedir. Kardeşlerimizle ilgili tüm bakım ve bakım sonrası faaliyetlerde özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn @deryayanikashb Hanımefendi, Sayın Bakan Yardımcıları, Genel Müdürler ve ekibinin özel ilgi ve hassasiyeti bizlerce takdir edilmektedir. 

5- Açıklamaların aksine; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son zamanlarda devlet korumasındaki kardeşlerimize uyguladığı son derece yerinde ve mükemmel politikalarla Devlet Korumasında (Yetiştirme Yurtlarında) yetişenler  AİLE KURMAKTA, Vali, Kaymakam , Doktor, Sosyal Hizmet Uzmanı, Öğretmen, Avukat, Sanatçı, Sporcu, Psikolog vd. unvanlarda toplumda önemli görevler üstlenmektedir.

6- Devlet korumasında yetişenlerle ilgili yapılan olumsuz açıklamalara dikkat edilmeli ve bir açıklama yapılacağı zaman devlet korumasında yetişen herkesi töhmet altında bırakacak veya bu kardeşlerimize toplumda olumsuz bakış açısı sergileyecek açıklamalardan kesinlikle uzak durulması en önemli talebimizdir.

7- Devlet Korumasında yetişen kardeşlerimizle ilgili 12.08.2021 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına verdiğimiz dosyamızdaki taleplerin tamamı geçmişten gelen sorunların çözümüne yönelik olup, Devlet Korumasında Yetişen Çocukların ali menfaatleri için bu taleplerin olumlu sonuçlanması TBMM'deki Vekiller dair herkesten talebimizdir.

8- Bizler Çocuk Esirgeme Kurumunda yetişenler olarak SİYASİ MALZEMELERİN ARACI OLMAK İSTEMİYORUZ. Devletin çocuklarına siyaset üstü bakış sergilenmesini bekliyoruz.

9- Devletin korumasında yetişenlerin başarılarının göz ardı edilmemesi  onların artık topluma insanlar kazandırdığı unutulmamalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Salih ÇETİNYADER Genel Başkanı

Haftanın Öne Çıkanları

Öldürülen Ülkücü Başkan Sinan Ateş'in son 2 haftası! MHP'ye lider olma hedefi vardı

2023-01-03 12:22 - Gündem

Tuya ağacı faydaları nelerdir? Tuya ağacı saça nasıl uygulanır?

2023-01-03 12:16 - Sağlık

İsveç'ten NATO yolunda kritik adım: Anayasa kararı!

2023-01-03 02:23 - Dünya

SİPER'de görüş aynı! Türkiye yerli Patrıot'a kavuştu

2022-12-31 21:13 - Gündem

Para kaybeden kaybedene: 1, 4 trilyon buhar oldu! Zenginlerin 'en kötü' senesi

2023-01-02 17:02 - Ekonomi

İsrail’in nüfusu 10 milyona dayandı

2022-12-30 00:13 - Dünya

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den Sinan Ateş suikastı ile ilgili "Ülkücü Camianın Tepki Göstermemesi Söz Konusu Değil."

2023-01-03 21:32 - Gündem

2022'nin en çok konuşulan isimlerinden Şevval Sam kimdir? Şevval Sam hayatı ve biyografisi

2022-12-29 00:48 - Spor

Rusların tercihi yine Türkiye oldu

2022-12-29 20:56 - Ekonomi

Şimdi Türkiye Mart'a kilitlendi! İşte yeni müjdeden ilk sinyaller

2022-12-29 17:39 - Ekonomi

İlgili Haberler

Fransa'da kırmızı bültenle aranan dolandırıcı Bodrum'da yakalandı

01:02 - Gündem

Ankara'da "Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa" konulu toplantı yapıldı

00:02 - Gündem

Bakanlardan yapay zeka ürünü "Boykot" şarkısı ile Filistin'e destek

23:52 - Gündem

Narin'in mezarı yapıldı; başucuna Türk bayrağı dikilecek

23:38 - Gündem

Bakan Tekin soruları yanıtlıyor! 20 bin öğretmen ne zaman atanacak?

22:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Tekin soruları yanıtlıyor! 20 bin öğretmen ne zaman atanacak?

22:52 - Gündem

Özgür Özel'den 'ezan' çıkışı! Peki gerçek ne?

22:23 - Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki

19:23 - Politika

AK Parti'nin MYK toplantısı sona erdi! Ömer Çelik'ten sivil anayasa açıklaması

18:58 - Politika

İsrail'de siyasi deprem: Netanyahu Gallant'ı görevden almayı düşünüyor

18:52 - Dünya