Nohut salatası, sıcak yaz günlerinde serinletici yaz salatalarından bir tanesidir. Oldukça kolay yapımı sayesinde hemen hazır olur. Eşsiz salata sosu ile diğer tüm nohut salatası tariflerinden farklı bir lezzete sahip.
Nohut salatası, protein ve lif açısından yüksektir. Bu sayede saatlerce tokluk hissi verir. Diyet yapanların özellikle seveceği nohut salatası, akşam yemeklerinde mükemmel bir yancı olabilir. Nohut sevmeyen kişiler, bu tarifi haşlanmış fasulye ile rahatlıkla deneyebilir. Nohut salatası demir, çinko, fosfor ve B vitaminleri bakımından da oldukça zengindir. Kilo vermeye yardımcı olduğu gibi, kan şekeri seviyesini dengeler.
NOHUT SALATASI BEKLETİLİR Mİ?
Nohut salatasını akşam yemeğine hazırlıyorsanız eğer sosu ayrı bir kapta hazırlayın. Diğer malzemeleri bir kap içerisinde birleştirin. Servis etmeden önce sos ve tüm malzemeleri birleştirin. Taze naneleri servisten önce eklerseniz sosun içerisinde koyulaşarak solacak ve istenmeyen bir görüntü verecektir. Bu yüzden taze naneleri servis etmeden hemen önce eklemeye özen gösterin.
İşte sıcak yaz günlerinin serinletici, hafif ve doyurucu enfes sosuyla nohut salatası tarifi…
Sumaklı soğan salatası tarifi, nasıl yapılır?
NOHUT SALATASI TARİFİ
5 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA
Nohut salatası tarifi için malzemeler;
Sosu için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı,2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu,1 diş rendelenmiş sarımsak,1 çay kaşığı hardal,1 çay kaşığı tuz,KarabiberBol köpüklü ayran tarifi, nasıl yapılır?
Salata malzemeleri için;
3 su bardağı haşlanmış nohut,2 su bardağı çeri domates,1 adet doğranmış salatalık,Yarım su bardağı soğan turşusu,Yarım su bardağı çekirdeklerinden ayrılmış, doğranmış kalamata zeytin,Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz,¼ su bardağı kıyılmış dereotu,¼ kahve fincanı taze nane yapraklarıNohut salatası tarifi nasıl yapılır?
Adım 1
Nohut salatası yapımı için geniş bir karıştırma kabına; 2’şer yemek kaşığı zeytinyağı ve limon suyu, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1’er çay kaşığı hardal ve tuz ekleyin. Üzerinde damak tadınıza göre karabiber serpin. Bir çırpıcı yardımıyla kıvam alana kadar çırpın.
Adım 2
Hazırladığınız sosun üzerine 3 su bardağı haşlanmış nohudu, 2 su bardağı çeri domatesi, 1 adet doğranmış salatalığı ve yarımşar su bardağı soğan turşusu ve doğranmış kalamata zeytinini ekleyin. Sosu malzemelerin her yerine ulaşması için ezdirmeden karıştırın.
Adım 3
Kabın içerisine yarım su bardağı kıyılmış maydanoz, ¼ su bardağı kıyılmış dereotunu da ekleyin. Harmanlanması için karıştırın.
Adım 4
Nohut salatasını temiz bir salata kâsesine aktarın. ¼ fincan taze nane yaprakları ile süsleyin ve servis edin.
Turşu kavurması tarifi, nasıl yapılır?
Afiyet olsun!