Yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yumurtalı ekmek tarifini sizler için araştırdık. İşte en lezzetli yumurtalı ekmek tarifi ve püf noktaları…

Yaşam - 2 yıl önce

Yumurtalı ekmek, çocukken annelerimizin hızlıca yaptığı ve tadına doyamadığımız bir yemektir. Hem bayat ekmekleri değerlendiren hem de kolay hazırlanabilen bir tarif olmasıyla kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

Yapımı oldukça basit olan yumurtalığı ekmeğin dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunmaktadır. Bu püf noktalar, tarif için hayati önem taşımaktadır.

Peki, yumurtalı ekmek yapımı için dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir? İşte yumurtalı ekmek yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalar ve yumurtalı ekmek tarifi:

Yumurtalı ekmek yapmanın en birinci kuralı ekmeklerin bayat olmasıdır. Eğer taze ekmekten yaparsanız ekmekler fazla yumuşayacak ve hamura dönüşecektir.Yumurtalı karışımın içerisinde ekmeklerinizi çok fazla bırakmamalısınız aksi halde ekmek dilimleri parçalanmaya başlayacaktır.Yumurtalı ekmeği kızgın tavada kızartmalısınız. Yağ yeteri kadar kızgın olmaz ise yumurtalı ekmekleriniz fazla yağ çeker ve ağır bir tadı olur.Yumurtalı ekmek yaparken, yumurtalı karışımın içerisine dilerseniz damak tadınıza göre baharatlar ekleyebilir, peynir koyabilir ya da yeşillikler ile tadını zenginleştirebilirsiniz.Yağda kızartmak istemeyenler dilerse fırın tepsisine yağlı kağıt serip önceden ısıtılmış fırında da yapabilir.

YUMURTALI EKMEK TARİFİ

Malzemeler;

1 adet bayat ekmek,3 adet yumurta,½ su bardağı süt,1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Yapılışı;

Derin bir kâse içerisine yumurtaları kırın ve içerisine tuz ekleyip iyice çırpın.Sütü de ilave edip çırpmaya devam edin.Bayat ekmeği çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.Kızartma yapmak için uygun olan bir tavayı ocağa alın ve sıvı yağ ekleyin.Tava ısınmaya devam ederken, ekmek dilimlerini yumurtalı karışımın içerisine atın ve arkalı önlü yumurtalı karışıma bulayın.Yumurtalı ekmek dilimlerinizi ısınan tavanın içerisine yerleştirin ve orta ateşte kontrollü bir şekilde kızartın.Alt yüzü piştikten sonra maşa yardımıyla diğer yüzünü çevirip onu da kızartın. Aynı işlemi tüm dilimler bitene kadar tekrar edin.Pişen yumurtalı ekmeklerinizi havlu kâğıt serili servis tabağına alın. Ve sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

Haftanın Öne Çıkanları

İnebolu'da uyuşturucu operasyonunda 28 tutuklama

2023-03-16 12:52 - Asayiş

Altın yakıtını doldurdu!

2023-03-17 11:37 - Ekonomi

ÖSYM duyurdu: 2023 MBSTS başvuruları başladı

2023-03-16 10:33 - Eğitim

Muharrem İnce: Günü geldiğinde Kemal Bey lehine çekilebilirim!

2023-03-16 14:23 - Politika

Yardım önerisine depremzede Ahmet amcadan duygulandıran yanıt

2023-03-18 17:18 - Ekonomi

Eczane kalfasının para uğruna tasarladığı korkunç plan 4 yaşındaki Ahmet'i hayattan kopardı

2023-03-15 17:28 - Gündem

Orkun Kökçü şov yaptı! Feyenoord, Shakhtar'a gol oldu yağdı

2023-03-17 00:28 - Spor

Emekliliğin ardından hobisi mesleği oldu

2023-03-16 11:08 - Ekonomi

Başörtülü depremzedeyi okula kaydetmediler! ‘Başındakiyle mi geleceksin?'

2023-03-18 15:23 - Gündem

ASELSAN da BAYKAR'ın çağrısına katıldı!

2023-03-15 13:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

2 çoçuğu vardı! Şimdi de 5'iz doğurdu

16:42 - Yaşam

George Orwell 1984 konusu ile ana fikri! Gerorge Orwell 1984 özeti

12:27 - Yaşam

Hindu adam bir Türk vesilesiyle Müslüman oldu: Londra'da Osmanlı'yı anlatıyor

11:52 - Yaşam

"Külliye'de Ramazan " etkinlikleri sürüyor .

16:18 - Yaşam

Kıyır kıyır ev baklavası tarifi: Kolay 1 tepsilik lezzet

19:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB soruşturmasıyla ilgili açıklama

21:17 - Politika

Rusya, Almanya ve Leyen'den İmamoğlu açıklaması

20:23 - Dünya

Dilek İmamoğlu'nun kent lokantası ve emekli sözleri tepki çekti!

17:58 - Gündem

İBB'nin başkan vekili belli oldu

17:52 - Gündem

RTÜK'ten 4 kanala üst sınırdan İmamoğlu cezası

17:48 - Gündem