Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi:

Papatya18 Yemek Köşesi

1 gün önce

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi:

Malzemeler
Muhallebisi için:

1 litre süt

3 yemek kaşığı un

2,5 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker (200 gr)

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1 dilim bal kabağı (1 kg)

1 su bardağı şeker

1 su bardağı su (200 ml)

1,5 yemek kaşığı nişasta

Süslemek için;

Ceviz,badem ve yenilebilir çiçek 

Hazırlanışı:

Öncelikle kabuğunu soyup temizlediğimiz kabağı ince ince doğrayalım. 

Doğradığımız kabakları uygun bir tencereye aktaralım. 

Üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı su ekleyerek kapağı kapalı şekilde yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Diğer taraftan tatlının muhallebisi için tencereye 1 litre sütü alalım. 

İçerisine 1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla toz şekeri, 3 yemek kaşığı un ve 2,5 yemek kaşığı nişastayı ilave edip ocağı açmadan tüm malzemeyi 1-2 dakika karıştıralım. 

Ardından ocağı açalım ve muhallebim koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.

Kaynamaya başladığında ocağı kapatıp 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edelim. Yağ erinceye kadar tekrardan çırpalım. 

Kullanacağımız kuplar yaklaşık yarısına gelecek kadar muhallebiyi eşit bir şekilde paylaştıralım.

Kuplar bir kenarda dinlenirken bir çatal yardımıyla yumuşaklığını kontrol ettiğimiz kabakları pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar blenderdan geçirelim. 

Çok az suyla çözdürdüğümüz 1,5 yemek kaşığı nişastayı tamamen ezilen kabakların içerisine ilave edelim ve bir yandan da karıştıralım.  1-2 kez fokurdadıktan sonra kabak püremiz hazır.

Ocaktan alıp dinlenen muhallebilerin üzerine kabak püresini paylaştıralım ve üzerlerini bir kaşıkla düzeltelim. 

Tatlılarımız oda sıcaklığına geldikten sonra mutlaka birkaç saat de buzdolabına kaldırarak iyice soğumalarını sağlayalım. 

Soğuyan tatlılarımızı dilediğimiz şekilde süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

YAZARIN DİĞER YAZILARI