Bisküvili Toplar Tarifi:
Malzemeler
2 paket petibör bisküvi (350 gr)
100 gram eritilmiş tereyağı
1 su bardağı süt (200 ml)
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı ceviz kırığı
Bulamak için:
Hindistan cevizi
Kakao
Fındık
Toz Antep Fıstığı
Hazırlanışı
Öncelikle küçük parçalar halinde kırdığımız 2 paket petibör bisküviyi uygun bir karıştırma kabına alalım.
Ardından 100 gram eritilmiş tereyağını ayrı bir karıştırma kabına alalım.
1 su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker ve 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyelim, tel çırpıcı ile tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
Yeterince karıştırdıktan sonra kırdığımız bisküvileri karışıma ilave edelim.
Üzerine 1 çay bardağı kadar da ceviz kırığı ekleyelim. Tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
hazır olduktan sonra harçtan dilediğiniz büyüklükte bir parça alarak elimizde yuvarlayalım.
Şekil verdiğimiz topları hindistan cevizi, fındık, antepfıstığı veya kakaoya bulayalım.
Harcımız tamamen bitinceye kadar tüm topları şekillendirip üzerlerini güzelce bulayalım.
Eğer bisküvi toplarınızı benmari usulü eritilmiş çikolataya bulamak isterseniz hazırladıktan sonra 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
Afiyet olsun.