Çikolatalı Tart Kek Tarifi:
Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Ganaj İçin:
200 ml sıvı krema
1 paket sütlü çikolata (80gr)
1 paket bitter çikolata (80gr)
Hazırlanışı:
Öncelikle karıştırma kabına 2 adet yumurta ve 1 çay bardağı toz şekeri alarak 5 dakika beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağı ilave ederek 1-2 dakika daha çırpalım.
Daha sonra elenmiş 2 yemek kaşığı kakao, 1,5 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek malzemeler karışıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
Kek hamurumuz hazır. Tereyağı ile yağladığımız 27 santimetrelik tart kalıbına kek hamurunu boşaltalım.
Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
Ilıyan keki uygun bir servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.
Bu arada sosu hazırlamaya geçebiliriz Bunun için tavaya 200 ml sıvı krema, 1 paket sütlü, 1 paket bitter çikolatayı ekleyelim.
Kremayı kaynatmadan kısık ateşte çikolatalar eriyinceye kadar karıştıralım.
Ocaktan aldıktan sonra ılımaya bırakalım.kekimizi alalım ve sosumuzu yavaş yavaş dökelim ve güzelce yayalım sonra üstünü istediğimiz gibi süslüye biliriz.
Afiyet olsun.