Çocukların Sevdiği Eti Cin Pasta Tarifi:
Malzemeler
Keki için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt (125 ml)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Portakallı Jölesi İçin:
2 su bardağı portakal suyu (400 ml)
Yarım su bardağı su (100 ml)
5 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Üzeri İçin:
40 gr kakaolu çubuk pasta süsü
Hazırlanışı:
Öncelikle karıştırma kabımıza 2 adet yumurta ve 1 çay bardağı toz şekeri alalım. Köpük köpük oluncaya kadar mikserle güzelce çırpalım.
Daha sonra yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da ilave edelim. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar tekrar çırpalım.
Kullanacağımız tart kalıbını sıvı yağ ile yağlayalım. Hazırladığımız hamuru kalıba boşaltalım. Bu tarifte standart tart kalıbına göre
Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında fansız ayarda 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
Pastanın jölesi için uygun bir tavaya veya tencereye 2 su bardağı portakal suyu, yarım su bardağı su, 5 yemek kaşığı şeker ve 2,5 yemek kaşığı nişastayı alalım. Spatulayla karıştır nişastayı güzelce çözdürelim.
Renk vermesi için isteğe bağlı yarım çay kaşığı kadar zerdeçalı da ilave edip jöle koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye başlayalım.
Jöle koyulaşıp kaynamaya başladıktan sonra 1 paket vanilyayı ekleyelim. Karıştırdıktan sonra ocağı kapatalım.
Fırından aldığımız keki oda sıcaklığına geldikten sonra kalıptan çıkartalım. Hazırladığımız portakallı jöleyi kekin üzerine boşaltıp bir spatula yardımıyla yayalım.
Hazırladığımız pasta iyice soğuduktan sonra üzerini kakaolu çubuk pasta süsü ile süsleyelim.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN.