Domates Sosu Tarifi

Papatya18 Yemek Köşesi

3 ay önce

Domates Sosu Tarifi:

Malzemeler

3 kg domates

Yarım çay bardağı sıvı yağ

15 diş sarımsak

2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

2 çay kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı

Öncelikle yaklaşık 3 kilogram kadar domatesi güzelce yıkadıktan sonra küp küp doğrayalım.

Daha sonra derin bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı alalım.

Üzerine birkaç parçaya kestiğimiz 15 diş sarımsağı ilave ederek 1-2 dakika kavuralım.

Ardından doğradığımız domatesleri ilave edelim ve ara ara karıştırarak domatesler eriyinceye kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.

Gayet güzel yumuşayan ve suyunu salan domatesleri blenderdan geçirelim.

İyice ezilen domates sosunu kevgirden geçirebiliriz. Bunun için öncelikle sosu dikkatli bir şekilde kevgire aktaralım.

Ardından tahta kaşık yardımıyla ezerek çekirdeklerini ve kabuklarını ayrıştıralım.

Bu arada eğer uğraşmak istemezseniz kevgirden geçirmeden çekirdeğini, kabuğunu ayırmadan da bu sosu hazırlayabilirsiniz.

Kevgirden geçirdiğimiz domates sosunu tekrardan tencereye alalım.

İçerisine 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 1 yemek kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı şekeri ilave edip karıştırarak 10 dakika daha kaynatalım.

Kavanozlarken etrafa taşmaması için kavanozun ağzına huni yerleştirelim ve hazırladığımız sosu kavanozlara paylaştıralım.

Kavanozlara yaklaşık bir parmak kadar boşluk kalacak şekilde dolduralım.

Ardından bir havlu kağıtla kavanozun ağız kısmını silelim.

Kavanozlara doldurduğumuz sosların üzerini sıcağı ile kapattıktan sonra tamamen soğuması için bu şekilde bir gece bekletelim.

Ardından güneş almayan serin bir yerde saklayarak kış boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun

YAZARIN DİĞER YAZILARI