Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye

Papatya18 Yemek Köşesi

2 ay önce

Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye:

Malzemeler:

250 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

1 su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta

1 su bardağı nişasta

3 su bardağı un

Üzerine:

1 paket bitter çikolata (60 gr)

Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Öncelikle hamuru için oda sıcaklığında yumuşayan 250 gram tereyağı, 1 su bardağı pudra şekeri ve 1 tane yumurtayı yoğurma kabına alarak güzelce karıştıralım.

Daha sonra 1 su bardağı nişastayı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.

3 su bardağı unu da kontrollü bir şekilde ilave edip hamur toparlanıncaya kadar yoğuralım. Kullandığınız malzemelere göre hamurun kıvamında ufak değişiklikler olabilir unu yavaş yavaş eklemenize fayda var.

Hamurdan fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. 

Hazırladığımız kurabiyeleri fırın tepsisine sıraladıktan sonra önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında alt üst fansız ayarda 10 dakika pişmeye bırakalım.

Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirelim.

Üzerine kullanacağımız 1 paket bitter çikolatayı benmari usulünde eritelim.

Soğuyan kurabiyelerin üzerini önce çikolataya ardından da bolca Hindistan cevizine bulayalım. 

Kurabiyelerin üzerine çikolata sürdükten sonra servise hazır.

                                AFİYET OLSUN

YAZARIN DİĞER YAZILARI