Küçük köstebek pasta tarifi

Papatya18 Yemek Köşesi

3 ay önce

Küçük köstebek pasta tarifi:

Malzemeler:

4 tane yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

3 çorba kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Kreması için:

3 su bardağı süt

1 çay bardağı toz şeker

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 poşet toz şanti

Süslemesi için

Muz ve çilekli:

Hazırlanışı; Yumurtayı ve toz şekeri mikserle 3 dakika köpürtüyoruz. Daha sonra kakaoyu ekliyoruz sütü ve sıvı yağ da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kek harcını döküyoruz. Spatula yardımıyla harcı yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz. Tencerenin içerisine sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı da ekleyip çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Krema soğuduktan sonra toz şantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz. Keki küçük çay bardağının ağzı ile kesiyoruz. Sütle keki ıslatıyoruz. Üzerine muz koyuyoruz. Şanti torbasıyla kremayı kekin üzerine sıkıyoruz. Kekten kalan parçaları da mikserden geçiriyoruz. Toz haline gelen keki kremanın üzerine döküyoruz. Üzerine çilek koyup servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun.

YAZARIN DİĞER YAZILARI