Çıtır turşu
Malzeme listesi:
3 kg kornişon salatalık
6 diş sarımsak her kavanoza
Bir çay bardağı sirke
Bir çay kaşığı tane karabiber
Bir adet defne yaprağı
Hazırlanışı:
Yarım litrelik kavanozlara göre vereceğim tarifi:
Her kavanozun dip kısmına defne yaprağı, tane karabiber, üç diş sarımsak, üzerine yıkanmış iki tarafı kesilmiş salatalıklar ile dolduruyoruz.
Üzerine üç diş sarımsak, iki tatlı kaşığı kristal kaya tuzu, bir çay bardağı üzüm veya elma sirkesi ve son olarak kaynar su döküyoruz kapağını kapatıp 4-5 sefer alt üst yapıyoruz tuzun erimesi için ve kavanozları ters çevirip şekilde bir gece bekletiyoruz.
Ertesi gün normal şekle çevirebiliriz karanlık ve serin yerde kalırsa her zaman çıtır çıtır ve taptaze olacak.
Afiyet olsun.