Ispanaklı Mini Pasta Tarifi
Malzemeler
Ispanak püresi için:
10 kök ıspanak yaprağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
Kek için:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ıspanak püresi
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket toz krem şanti
Hazırlanışı:
İlk olarak 10 kök ıspanağın yaprak kısımları,yarım su bardağı sıvıyağ ve 1 su bardağı ılık suyu rondodan geçirelim.
Böylelikle 2 su bardağı ıspanak püresi hazırlayalım.
Keki için 4 adet yumurta ve 1,5 su bardağı şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
Yarım su bardağı sıvıyağ,2 su bardağı ıspanak püresini ilave edip çırpmaya devam edelim.
2,5 su bardağı un,1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip çırpalım.
Yağlanmış fırın tepsisine iç harcını eşit şekilde dökelim.
180°C fırında Yaklaşık 15 dk pişirelim.
Muhallebisi için tencereye 4 yemek kaşığı şeker,3 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı nişasta ve 3 su bardağı sütü alıp koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Daha sonra 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Son olarak muhallebimize 1 paket toz kremşanti ekleyip çırpalım.
Ilımış olan kekimizden uygun bir aparat yada bardak yardımı ile yuvarlak daireler çıkartalım.
Kalan kek parçalarımızı robotta un haline getirelim.
Kekimizin üzerine muhallebiden sürüp başka bir kek parçası ile kapatalım.
Kenarlarına muhallebi sürüp kek kırıntısına bulayalım.
Ben bu şekilde 12 adet ıspanaklı mini pasta elde ettik.
Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.