Ispanak Çorbası:
Malzemeler
Yarım kilo ıspanak
Yarım su bardağı bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
İlk olarak ıspanakları hazırlıyoruz. Bol suda guzelce yıkıyoruz yarım kilo ıspanağı küçük küçük doğrayalım ve bir kenarda bekletelim.
Tencerenin içerisine yarım yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve küçük küçük doğradığımız 1 adet kuru soğanı ilave edelim
Karıştırarak kavurmaya başlayalım.
Soğanlar hafif pembeleştiğinde yarım yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edelim.
Güzelce yıkayıp doğradığımız ıspanakların tamamını tencerenin içerisine alalım.
Tahta bir kaşıkla ıspanaklar diriliğini kaybedinceye kadar dikkatli bir şekilde kavuralım.
Güzelce kavrulan ıspanakların üzerine 4 su bardağı sıcak suyu ekleyelim. 1-2 tur karıştırdıktan sonra çorbamızı kaynamaya bırakalım.
Son olarak kaynamaya başlayan çorbanın içerisine önceden yıkayıp suyunu süzdüğümüz yarım su bardağı bulgur, 1 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave edelim.
Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra kapağı hafif aralık kalacak şekilde tencerenin kapağını yerleştirelim. Kısık ateşte kontrollü bir şekilde çorbamızı pişmeye bırakalım.
Bulgurlar piştikten sonra tencereyi ocaktan alabiliriz. Ispanak çorbamız artık servis hazır.