Papatya18 Kurabiye Tarifi; Tırtıl Kurabiye Tarifi

Papatya18 Yemek Köşesi

3 ay önce

Tırtıl Kurabiye Tarifi:

Malzemeler

125 gram tereyağı veya margarin

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

2 çay bardağı şeker

2 adet yumurta

1 adet kabartma tozu

1 adet vanilya

3,5 - 4 su bardağı un

Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına oda sıcaklığındaki yarım paket margarin veya tereyağı, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 çay bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve unun bir kısmını alarak yoğurmaya başlayalım.

Hamurumuz toparlanıncaya kadar un ilave ederek yoğurmaya devam edelim.

Bu tarifte toplamda 3,5 , 4 su bardağı kadar un yeterli olacaktır.

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Kurabiye hamurundan bir parça koparalım, kalıbın içerisine yerleştirelim.

Ardından baş parmağımızla hamura bastırarak fırın tepsisine tırtıl şeklinde hamuru sıkalım.

Tüm hamur bitinceye kadar aynı şekilde hazırlamaya devam edelim.

Kurabiyelerimizi artık fırına verebiliriz. Önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.

Sürenin sonunda kurabiyeleri fırından alalım ve soğumaları için bekletelim. Dilediğimiz şekilde süsliye bilirisiniz.

Afiyet Olsun.

YAZARIN DİĞER YAZILARI