Tavuk Fajita
Malzemeler Tavuklu bölümü:
500 gram kemiksiz derisiz tavuk ızgara eti
2 yemek kaşığı soya sosu
3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kimyon
Tuz kori ( baharatları damak zevkinize göre ayarlabilirsiniz)
Sebzeli kısım için;
2 orta boy kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı etli biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
1.500 g julyen doğranmış tavuk pirzola etine tuz,karabiber,kimyon kırmızı toz biber,3 yemek kaşığı zeytinyağı,2 yemek kaşığı soya sosu,3-4 diş ezilmiş sarımsak ekleyerek karıştıralım.
2.Etlerin marine olması için mümkünse 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
3.Dinlenen etlerimizi uygun bir tavaya alalım,ve pişmeye bırakalım.
4.Diğer taraftan julyen doğranmış 2 adet kırmızı biber,3 adet yeşil biber,2 adet orta boy kuru soğanı ayrı bir tencereye alalım.
4.Az tuz, karabiber,3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim ve karıştıralım.
5.Orta ateşte sebzeleri ezmeden hafif diri kalacak şekilde pişirelim.
6.Yaklaşık 10-15 dk tavuk etlerimizi sebzelere ekleyerek 1-2 dk beraberce pişirelim.
7.Yemeğimiz servise hazır.
AFİYET OLSUN