Tavuk Fajita Tarifi

Papatya18 Yemek Köşesi

2 ay önce

Tavuk Fajita

Malzemeler Tavuklu bölümü:

500 gram kemiksiz derisiz tavuk ızgara eti

2 yemek kaşığı soya sosu

3-4 diş ince dövülmüş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Kırmızı toz biber

Karabiber

Kimyon

Tuz kori ( baharatları damak zevkinize göre ayarlabilirsiniz)

Sebzeli kısım için;

2 orta boy kuru soğan

3-4 adet yeşil biber

2 adet kırmızı etli biber

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı:

1.500 g  julyen doğranmış tavuk pirzola etine tuz,karabiber,kimyon kırmızı toz biber,3 yemek kaşığı zeytinyağı,2 yemek kaşığı soya sosu,3-4 diş ezilmiş sarımsak ekleyerek karıştıralım.

2.Etlerin marine olması için mümkünse 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.

3.Dinlenen etlerimizi uygun bir tavaya alalım,ve pişmeye bırakalım.

4.Diğer taraftan julyen doğranmış 2 adet kırmızı biber,3 adet yeşil biber,2 adet orta boy kuru soğanı ayrı bir tencereye alalım.

4.Az tuz, karabiber,3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim ve karıştıralım.

5.Orta ateşte sebzeleri ezmeden hafif diri kalacak şekilde pişirelim.

6.Yaklaşık 10-15 dk tavuk etlerimizi sebzelere ekleyerek 1-2 dk beraberce pişirelim.

7.Yemeğimiz servise hazır.

                               AFİYET OLSUN

YAZARIN DİĞER YAZILARI