Tavuk şiş tarifi
Malzemeler
600 gr tavuk göğüs
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Çeri domates
Yeşil biber
Hazırlanışı
İlk olarak karıştırma kabına yarım çay bardağı zeytinyağını alalım.
Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı bal, 2 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tuzu alalım. Bir çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım.
600 gram kadar kuşbaşından biraz daha irice doğranmış tavuk göğsünü hazırladığımız sosa ilave edelim.
Elimizle tavukları sosa güzelce bulayalım.
Tavuklar güzelce sosa bulandıktan sonra eğer vaktiniz varsa 1 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz
Çöp şişlere etlerimizi geçirerek dizelim.
Etlerin arasına önceden doğradığımız yeşil biberleri ve çeri domatesleri de yerleştirelim..
Tavukları dizerken çok sıkı dizmemekte fayda var aksi halde pişmesi biraz daha zor olacaktır.
Ardından çöp şişlerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
Çöp şişlerimizi 200 derece fırında, alt-üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakikada pişirelim.
Nar gibi kızaran tavuk şişleri artık fırından alabiliriz...
Afiyet Olsun.