Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi:
Malzemeler3 yarım parça tavuk göğüs eti
Marinesi için;1 yemek kaşığı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı karabiber1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
Patates kızartması için;4-5 adet orta boy patatesSıvı yağTuz
Yoğurt sosu için;1 kase yoğurt1-2 diş ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı)Tuz
Üzeri için;2-3 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı
Öncelikle 3 adet yarım tavuk göğsünü julyen doğrayalım.Ardından marine işlemi için karıştırma kabına 1 adet rendelenmiş küçük boy soğan, 1 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biber,yarım çay kaşığı karabiberi ilave ederek güzelce karıştıralım.Hazırladığımız marinenin üzerine doğradığımız tavuk etlerini ekleyelim.Tavukların her tarafına sos bulaşıncaya kadar güzelce karıştıralım. Diğer taraftan bir soyacak yardımıyla patateslerin kabuklarını ince bir şekilde soyalım.Ardından patatesleri bir mutfak bıçağı yardımıyla kibrit çöpü şeklinde doğrayalım.Doğradığımız patateslerin nişastasını salması için suyun içerisinde bekletebilirsiniz. Suyunu süzdükten sonra tuz ilave edip patatesleri güzelce karıştıralım.Bol kızgın yağda patateslerimizi kontrollü bir şekilde karıştırarak kızartmaya başlayalım.Bu sırada diğer taraftan marine ettiğimiz tavukları da pişirmeye başlayabiliriz. Bu tarifimizde patates ve tavukları aynı anda pişirmeniz önemli. Bu sayede patateslerimiz çıtırlığını kaybetmeden tavuklarda pişmiş olacak ve böylelikle servis aşamasına geçebiliriz.Üzerine gezdireceğimiz sosu için küçük bir tavada 2-3 yemek kaşığı tereyağını eritelim. Erittiğimiz tereyağının üzerine 1 tatlı kaşığı kadar pul biberi ilave ederek kızdıralım. Son olarak patateslerimizin üzerine çırpılmış yoğurdu alalım. Daha sonra tavuklarımızı ekleyip üzerine hazırladığımız sosu da gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun yapanlar ve deneyenlere.