Tepsi Kebabı Yapılışı Papatya18 in Tarifiyle Sizlerle

Papatya18 Yemek Köşesi

3 ay önce

Tepsi Kebabı Tarifi:

1 Kilo orta yağlı kıyma 

1 Orta boy kuru soğan

3 - 4 Diş sarımsak 

1 Adet kapya biber

5 - 6 Adet sivri biber

2 Adet domates ( kabukları soyulmuş )

Yarım demet maydanoz 

1 Tatlı kaşığı biber salçası ( isteğe bağlı ) 

Karabiber, tuz, kimyon, kırmızı toz biber, pul biber

Üstü için:

5 Adet arpacık soğan ( isteğe bağlı )

2 - 3 Adet domates 

2 Adet kapya biber

1 Su bardağı su 

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kebap için gerekli olan sebzeler;

Kapya biber, sivri  biber, kuru soğan, sarımsak ve domatesler yemeklik ince şekilde doğranır ve kıymaya eklenir. Maydonoz ince kıyılır, baharatlar eklenir ve en son salça da ilave edilip yoğurma işlemi yapılır.Yoğurulan kıymayı fırın tepsisine aktarılır ve elimiz ile bastırarak kıyma tepsiye uygun şekilde yayılır.

Ayrı bir kapta 1 Su bardağı su içerisine domates salçası ve 2 Yemek kaşığı sıvı yağ eklenip karıştırılır.

Kıymanın üzerine varsa arpacık soğanları , domates ve kapya biberler dizilir.

Salçalı sos üzerine dökülür ve 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 30 dk. pişiriyoruz.

Yapanlara ve deneyenlere afiyet olsun...

YAZARIN DİĞER YAZILARI