Un Kurabiyesi tarifi:

Papatya18 Yemek Köşesi

3 ay önce

Un Kurabiyesi tarifi:

Malzemeler

125g tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı nişasta 

1 çay bardağı pudra şekeri

2,5 su bardağı un

Hazırlanışı

 125 gram tereyağı veya margarin, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı buğday veya mısır nişastası ve 1 çay bardağı pudra şekerini alalım.

Malzemeleri kaşıkla iyice karıştıralım. 

Daha sonra 2,5 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.

Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar hamurumuzu yoğuralım.

Kurabiye hamurumuz hazır.  Hamurdan bir parça alarak avuç içerisinde yuvarlayarak şekil verelim.

Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine sırasıyla yerleştirelim.

Önceden ısıttığımız 170 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.

Kurabiyelerimizi daha sonra fırından alarak soğumaları için bekletelim.

Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.

Afiyet olsun.

YAZARIN DİĞER YAZILARI