Gündem

15 Temmuz’da ilk kurşunu o yemiş! İşte hamile eşini bırakarak vatanı savunan kahraman

15 Temmuz gecesi vatan savunması için 8 aylık hamile eşini evde bırakarak canını düşünmeden soluğu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde alan Bünyamin İnce, tanktan açılan ateş sonrası ilk kurşun yiyen gazi olarak hafızalara kazındı.

15 Temmuz’da ilk kurşunu o yemiş! İşte hamile eşini bırakarak vatanı savunan kahraman
09-07-2024 20:13
09-07-2024 20:25
Google News

15 Temmuz 2016’da FECÖ’cülerin hain darbe girişiminin yaşandığı gece darbeciler, Genelkurmay Başkanlığı'nı ele geçirmeye kalkıştı. Havadan ve karadan saldıran hainler, F-16 uçaklarla devamlı alçak uçuş yaparken, karadan da tanklarla Genelkurmay'a doğru yola çıktı. Polis araçlarını eze eze ilerleyen hainler, vatandaşların üzerine tankları da sürdü. Aynı durum Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde de yaşanmıştı. Canlarını siper eden vatan evlatları, o gece hainlere geçit vermeyerek önemli bir tarihi yazdı.

ERDOĞAN’IN ÇAĞRISI SONRASI CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NE GİTTİ

O gece televizyon izleyen Bünyamin İnce, gördüğü haberler karşısında beyninden vuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı sokağa çağırması, diğer haber kanalında yorumcunun 'bugün ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz” söylemi ve TRT’de okunan darbe bildirisi, İnce'yi hainlere karşı harekete geçirdi. 8 aylık hamile eşinin “gitme” demesine rağmen Bünyamin İnce, yeğeniyle beraber soluğu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde aldı.

TANKIN ÖNÜNDE YATTI

15 Temmuz gecesinde yaşanan olayları Sabah’tan Ömer Çetin’e anlatan gazi Bünyamin İnce, gaziliğin lezzetini aldığını ancak şehitliğin lezzetini düşünemediğini, Allah'tan tek duasının şehadeti de nasip etmesi olduğunu ifade etti. 

İnce, daha sonra şöyle konuştu:

"Düğünden sonra eve geldim. Televizyonda haber kanallarını taramaya başladım. Cumhurbaşkanımızın seslenişini izledim. Başka bir kanala geçtim. Orada yorumcu 'öleceksek bugün ölelim' falan dedi. TRT'yi açtığımda darbe bildirisini izledim. O anda gözlerim karardı. Eşim sıkıntılı bir hamilelik süreci geçiriyordu, stresli geldiğimiz için de ağrısı vardı. O sırada ablamın oğlu telefonda 'ben duramıyorum, biz de gidelim' demesi üzerine tamam diyerek kapattım.

Eşim bana gitme diyor ama benim duyacak halim kalmamıştı. Evde bir kapıyı çektiğimi hatırlıyorum. Sonrasında yeğenim ile buluştuk. Arabamıza yoldan birkaç vatandaş daha alarak yola çıktık. Cumhurbaşkanımızın Külliye'de olduğunu düşünerek oraya doğru gitmeye karar verdik. Tankların Jandarma Genel Komutanlığı'nın oradan Külliye'ye doğru yöneldiğini gördük. Tankların arasından boşluk bularak arabamız ile geçtik ve Millet Camii yanındaki yolun ortasına park ettik. Arkamızdan iki araç daha gelerek yolu kapatıp barikat kurduk. Sonra ben tanklara doğru koştum. O sırada üstümüzden uçaklar geçerek ses bombası etkisi yaratıp bizi korkutmaya çalışıyordu. Tank hareket ettiği sırada önüne yattım. Tanktaki askeri görmüyordum ama o beni gördüğünü biliyorum. Tank arada gaz vererek korkutup kaçmamı sağlamak istiyordu. Yaklaşık bir saat önünde yattım. Sonunda dayanamayarak durdu. O an halk tankın üzerine çıkarak askerleri içinden çıkardı."

İLK KURŞUNU YİYEN GAZİ OLARAK TARİHE GEÇTİ

Tankın bir tanesini durdurmayı başaran gazi İnce, diğer tankın önüne geçtiği esnada da ilk kurşun yiyen gazi olarak tarihe geçti. İnce, "Diğer tanklar geri dönüş yaptı. Bu sefer en öne doğru koşayım derken tanktan açılan ateş sonucu karın bölgesinden yaralandım. Kendime baktım, canım yanmıyordu. Plastik mermi ile ateş açtıklarını düşündüm. O sırada halktan biri bağırmaya başladı: 'Asker ateş açtı, sivil vuruldu' diye. Yeğenim geldi ve ona eşime söylememesi için uyardım." dedi.

GÖZLERİNİ AÇAR AÇMAZ İLK DUYDUĞU: 'HAİNLER BAŞARAMADI'

Plastik mermi ile vurulduğunu düşünen İnce, "Vatandaşlar beni bir arabaya bindirdiklerinde yaralanmamın basit bir şey olduğunu düşünüyordum. Hastaneye girdiğimizde doktora plastik mermi ile vurulduğumu, bir şeyim olmadığını, pansuman yapıp geri döneceğimi söyledim. Sonra anladım ki normal mermi ile yaralanarak kalın bağırsağım parçalanmış. Beni başka bir hastaneye sevk etmeye karar verdiler. Ambulansa bindirildim ve Dışkapı Hastanesi'ne götürülüp direkt ameliyata alındım. Sabah gözlerimi açtığımda ne oldu diye sordum. Kuzenim, 'başaramadılar, hainlere vatanı teslim etmedik' dedi. 35 gün hastanede yattım" şeklinde konuştu.

“TEKRAR BİR KALKIŞMA OLURSA HİÇ DÜŞÜNMEDEN SOKAĞA ÇIKARIM”

15 Temmuz hain darbe girişimin üzerinden 8 yıl geçtiğini anımsatan İnce, kripto FETÖ'cülerin bir an önce tespit edilip adalete teslim edilmesi gerektiğini aktardı. İnci, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün bürokrasi, yargı, emniyet içerisine yuvalanan kripto elemanları var. Bir an önce onların tespitinin yapılıp görevlerinden el çektirilmesini talep ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişimin üzerinden 8 yıl geçti. 15 Temmuz da bunların neler yaptıklarını ne kadar acımasız olduklarını unutmaya başladık. Bu hain örgüt tekrar bir kalkışmaya kalkarsa hiç düşünmeden yine sokağa çıkarım. Bu sefer darbecilerle kimse müzakere etmez." açıklamasında bulundu.

İnce, "Akıllarını başlarına alsınlar. Darbenin ne olduğunu artık her yaştan vatandaş öğrendi. Bu bilinç Türk halkına aşılandı. Tekrar bir kalkışma olduğunda neler olacağını tüm dünya gördü. Ama bu örgütün her şekle girmeyi başarıyor. Bunlar yargı üzerinden, sokaklar üzerinden her an ortalığı karıştırabilecek yetenek ve potansiyele sahipler. Sosyal medyayı etkin şekilde kullandıklarını görüyoruz. Bunu son olarak Kayseri'de yaşanan olaylarda bir kez daha ortaya çıktılar. Halkımız uyanık olması gerekiyor. Vatan sevgisini okullarda verilen sağlam eğitim ve ailelerin çocuklarını iyi bir şekilde yetiştirmesiyle aşılayabiliriz" dedi.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ