Gündem

200 milyon borçla devraldı! O belediye borçları sıfıra indirdi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 200 milyon borçla devraldıkları belediyelerin borçlarını sıfıra indirdiğini ve gelirlerini 60 kat arttırdığını açıkladı.

200 milyon borçla devraldı! O belediye borçları sıfıra indirdi
26-07-2024 17:57
Google News

  HABER7

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en çok borcu olan belediyeleri açıklamasının ardından gündem olan SGK prim borcu tartışmaları devam ediyor. Borçlu belediyeler gözlerini kapatarak yaşananları görmezden gelmeye çalışırken, borçsuz belediyeler de vatandaşın karşısına gönül rahatlığıyla çıkıyor.

BORÇ SIFIR, YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın "Belediyemizin SGK borcu sıfır Türk Lirasıdır" açıklamasının ardından bir belediye başkanı daha SGK'ya borçlarının olmadığını açıkladı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak 200 milyon₺ borç ile devraldığı belediyenin şu anda hiç borcu olmadığını duyurdu.

 

Tahmazoğlu, belediyenin hiç kredi kullanmadığını ve gelir bütçesini 60 kat arttırarak 5,5 milyar TL'ye çıkardıklarını da söyledi. Başkan Tahmazoğlu tüm bunları yaparken kütüphane, cami, tünel, 3 katlı köprülü kavşak gibi yatırımlara da ara vermeden devm edildiğini sözlerine ekledi. 

Tahmazoğlu X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi;

Belediyeler, SGK dahil tüm borçları ile gündemde!

Göreve başladığımızda 200 milyon₺ borç ile devraldığımız Belediyemizin şu an hiç borcu yok, borç sıfır(0)!

Kullanılan kredi yok ve dahası gelir bütçemizi 60 kat artırarak 5.5 milyar ₺’ye çıkardık.

Ayrıca Devlet yatırımları gibi yatırımlar yaparak (kütüphane, cami, tünel, 3 katlı köprülü kavşak vs.) yolumuza devam ediyoruz.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ