Eğitim

29 Mayıs Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Mezuniyet töreninde konuşan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, 'Siz kıymetli mezun öğrencilerimiz, Sizler 29 Mayıs ailesinin bir üyesisiniz, burası sizin eviniz' dedi.

29 Mayıs Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu
16-07-2024 12:23
Google News

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 8-9 Temmuz'da Elmalıkent Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Her iki tören de saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve öğrencilerin tören geçişiyle başladı. 

8 Temmuz'da yapılan törende Eğitim Fakültesi birincisi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programından Betül Uçtu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Ekonomi Lisans Progamından Gülnur Haşımlı, İlahiyat Fakültesi birincisi Hümeyra Çelik ve Konsey Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cebecioğlu konuşma yaptı.

Fakülte birincilerinin konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Sağlam, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Akgün ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yücel, öğrencilerin mezuniyetlerini tebrik etti.

9 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde ise sırasıyla; Edebiyat Fakültesi birincisi Psikoloji Lisans Programından Shams Mustafayeva, Hukuk Fakültesi birincisi Mehmet Ali Gider ve Konsey Başkanı Muhammed Mirac Kavşit, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.

Fakülte birincileri ve konsey başkanın konuşmalarının ardından, Edebiyat Fakültesi Dekanı adına Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Şahin ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Çelebi, öğrencilerin mezuniyetlerini tebrik etti.

Dekanların konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, “Sevgili öğrencilerimiz, kıymetli misafirlerimiz, Edebiyat fakültemiz 11., İlahiyat Fakültemiz 9., İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz 7., Eğitim Fakültemiz 2. ve Hukuk Fakültemiz 1. dönem mezunlarını hayata uğurlamanın sevincini ve gururunu yaşıyor. Siz sevgili öğrencilerimizi, kıymetli dekanlarımızı ve bölümdeki hocalarımızı tebrik ediyorum” diyerek öğrencileri tebrik etti. 

Tercih döneminin yaklaştığını hatırlatan Sinanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Yerleşkemize Edebiyat, İlahiyat ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz olmak üzere üç fakültede 10 lisans programı ile taşınan üniversitemiz; bugün Eğitim ve Hukuk'la beş fakültede 22 lisans programımızla eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bu yılın YKS sınav sonuçlarını biz de öğrenci adaylarımız gibi heyecanla bekliyoruz, bu tercih döneminde lisans programlarımıza 1.310 kontenjan ile yeni öğrencilerimizi bekliyoruz. Adaylara hayırlı başarılar ve hayırlı tercihler diliyorum.” 

Üniversitenin akademik gelişimine vurgu yapan Sinanoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülkemizde artık her il merkezinde en az bir, bazılarında birden fazla, hatta onlarca üniversite var. Üniversitemiz ülkemizdeki 208 yükseköğretim kurumu/üniversite içinde genç bir üniversite olmakla beraber istikrarlı gelişimiyle, akademik ciddiyeti ile tanınan, bilinen bir yükseköğretim kurumu olma hüviyetini kazanmıştır.

Üniversitemiz, yönetişim, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, topluma hizmet, uluslararasılaşma, uzaktan eğitim, kurumsal gelişim ve kalite politikalarının standartlarını belirlemiş ve kısa geçmişine rağmen iç kalite güvence politika ve süreçlerinde önemli mesafeler almış durumdadır.

Diyanet İşleri Başkanımız ve kurucu vakfımız, Türkiye Diyanet Vakfı'nın Mütevelli Heyetinin Kıymetli Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın ve vakfımızın mütevelli heyet üyelerinin, Üniversitemiz Mütevelli Heyetinin Kıymetli Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç hocamız ve mütevelli heyetinin kıymetli üyelerinin, seçkin akademik kadromuzun ve idari personelimizin fedakar çabaları ile istikrarlı gelişimini sürdürerek bugünlere gelen üniversitemiz, başarılı bir gelişim grafiğini yakalamış durumdadır.

"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

Elbette daha yapacak çok işimiz var. Ancak şurası çok önemli, ikinci dönem 2024-2028 stratejik plan politikaları ve üniversitemizin bütünleşik kalite plan ve süreçleriyle belirlenen alanlarda gerçekçi hedef ve politikalarla üniversitemizi daha da geliştirmek için ne yapacağımızı biliyoruz ve kadromuza güveniyoruz.

Üniversitemizin en temel özelliği, seçkin ve güçlü bir akademik kadroya sahip bulunmasıdır. Kadromuz her dönem giderek zenginleşmektedir, bu yaz döneminde de aramıza yeni hocalarımız katılacaktır. Siz kıymetli hocalarımız ile kesinlikle ülkemiz standartlarının üzerinde bir eğitim öğretim faaliyeti sürdürmekteyiz.

Lisans eğitiminden sonra Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde tezli/tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarımız her yıl gelişmekte ve her yıl niteliği/keyfiyeti önceleyen lisansüstü eğitim öğretim anlayışımızı geliştirme çabası içindeyiz.

Önümüzdeki hafta lisansüstü programlarımızın sınavlarını gerçekleştireceğiz. Bu sınavlarda kendi mezunlarımızın farkı ve başarısı bizim için bir sevinç ve gurur vesilesi olmaktadır. Kendi mezunlarımız başta olmak üzere lisansüstü öğrencilerimiz, farklı üniversitelerde -başarı seviyeleriyle dikkat çekerek- araştırma görevliliği kadrolarına rahatlıkla atanıyorlar.

Üniversitemizin bir diğer ayırıcı özelliği ise öğrenci odaklı eğitim anlayışına sahip olmasıdır.

Nitekim öğrencilerimizi öğrenim süreçlerinde yönlendirmek, geliştirmek ve kazanmak amaçlı farklı danışmanlık ve destek programları uygulamaktayız.

Hazırlık programlarımız, Arapça, İngilizce ve Türkçe öğretiminde bir marka haline gelmiş olup dil öğretmekle sınırlı kalmıyor, öğrencilerimizin disiplinli çalışma becerilerini geliştirerek onları aynı zamanda lisans programlarına hazırlamaktadırlar.

Öte yandan üniversitemizin lisans ve lisans üstü programları disiplinli çalışmayı gerektiren bir yoğunluğa ve iş yüküne sahiptir.

"65 ÜLKEDEN 400'E YAKIN ÖĞRENCİMİZ VAR"

Yine son yıllarda Türk yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşma çabaları da dikkat çekmektedir. Avrupa birliği ve Batı ülkelerinin üniversiteleri yanında İslam ülkeleri coğrafyası ile uzun yıllar ihmal edilmiş olan akademik ilişkilerimiz geliştirilmeye çalışılmaktadır. Ülkemizdeki yurtdışı öğrencisi sayısında her yıl artış gözlemlenmektedir. Üniversitemizde de Türk Cumhuriyetlerinden, diğer İslam ülkelerinden, Avrupa ülkelerinden, Balkanlardan Endonezya'ya, Rusya Ferderasyonu'ndan Afrika ülkelerine 65 farklı ülkeden 400'e yakın uluslararası öğrencimiz mevcuttur.

Saygıdeğer hocalarım, meslektaşlarım ve kıymetli öğrencilerimiz, güçlü akademik kadromuz, seviyeli programlarımız, özverili idari personelimiz ve siz kıymetli öğrencilerimizin bilinçli, istikrarlı emekleri, çabaları bir araya geldiğinde iyi niyet ve samimiyet ile aile ortamında gelişen istikrarlı, nitelikli bir başarı hikayesine şahit olmaktayız.

Mezunlarımızın tercih ettikleri farklı meslek alanları ve lisansüstü sınavlarda gösterdikleri başarılar bize her yıl gurur vermektedir.

Üniversitemize hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Diyanet İşleri Başkanımız ve kurucu vakfımız, Türkiye Diyanet Vakfı'nın Mütevelli Heyetinin Kıymetli Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hocamıza ve Üniversitemiz mütevelli heyetinin kıymetli başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç hocamıza içtenlikle teşekkürlerimi arz ederim.

Bu vesileyle önceden belirlenmiş bir programı sebebiyle aramızda bulunamayan Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın ve Dr. Tayyar Altıkulaç hocamızın selamını ve mezunlarımıza başarı dileklerini sizlere iletmek isterim.

Sevgili öğrencilerimiz iyi, seviyeli bir lisans eğitimi aldınız; sizleri hayata, mesleğe, bilimsel çalışmalara uğurluyoruz. Aldığınız eğitimi geliştirin, çünkü gerçekten günümüzde sıradan insanların şansı kısıtlı... Hedeflerinizi ve bu hedeflere ulaşmak yolunda ihtiyaçlarınızı belirleyin, hırs yapmayın ama kararlı iradeli olun, gün be gün kendinizi geliştirin, kaybedecek zamanınız yok...

Sevgili öğrencilerimiz ülkemize, insanımıza, bölgemize ve hatta insanlığa katkı yapmak yolunda bir derdimiz, hedefimiz olsun. Vaktimizin kıymetini bilelim, merak edelim, devamlı araştıralım, okuyalım; kendimizi geliştirmeye devam edelim. Sizlere tekrar hayırlı başarılar dilerim.

Siz kıymetli mezun öğrencilerimiz, Sizler 29 Mayıs ailesinin bir üyesisiniz, size her zaman kapımız açık, burası sizin üniversiteniz, sizin eviniz...

Ayrıca 2024-2025 akademik yılı tercih döneminde, güçlü akademik kadromuzla, her yıl ihtiyaçlara göre geliştirilmiş lisans ve lisans ve lisansüstü programlarımızla, her gün gelişen üniversite kütüphanemiz ve bu güzel yerleşkemizle, Kurucu Vakfımız ve Mütevelli Heyetimiz desteğiyle hazırladığımız burslarımız ve çeşitli imkanlar ile yeni öğrencilerimizi bekliyoruz...

Bu vesileyle, Filistin'de Gazze'de sizler gibi eğitim öğretimine devam edip bugünlerde mezun olması beklenen ama maalesef, evleri, hastaneleri, okulları başlarına yıkılan ve canlarını kaybeden, şehadete eren on binlerce masum, mazlum Filistinli kardeşimizi de rahmetle anıyorum, bu zulmü şiddetle kınıyorum.

Allah yar ve yardımcınız olsun, Allah yolunuzu açık etsin.”

Mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyelerinin takdimi ile sona erdi.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ