Sağlık

3 aylık bebeğin kuyruğu ameliyatla alındı! Bu zamana kadar sadece 40 vaka biliniyor

Hindistan'da doktorların, 3 aylık bebekten oldukça nadir rastlanan bir vaka olan 'insan kuyruğu'nu ameliyatla çıkardığı bildirildi.

3 aylık bebeğin kuyruğu ameliyatla alındı! Bu zamana kadar sadece 40 vaka biliniyor
19-07-2024 10:43
Google News

Hindistan'da 3 aylık bir bebekte oldukça az rastlanan "insan kuyruğu" görüldü. Geçmişten günümüze kadar tıp literatürüne giren 40 "insan kuyruğu" vakası olduğu biliniyor. 

Oldukça nadir rastlanan duruma 3 aylık bebekte rastlayan doktorların "insan kuyruğu"nu ameliyatla çıkardığı bildirildi.

The Times of India gazetesinin haberine göre, Sind eyaletinin Haydarabad kentinde yaşayan bir aile, ocak ayında bebeklerindeki insan kuyruğundan ötürü hastaneye başvurdu.

Tüm Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsünden (AIIMS) çocuk cerrahlarından oluşan bir ekip, bebeğin "kuyruğunu" çıkarmak için ameliyat kararı aldı.

TIP LİTERATÜRÜNDE SADECE 40 VAKA BİLİNİYOR

Ameliyatın ardından bebeğin "kuyruğu" çıkarıldı. Doktorlar aradan geçen 6 ayın ardından bebeğin durumunun iyiye gittiğini, dolayısıyla ameliyatın başarılı geçtiğini kaydetti.

Ameliyatın gerçekleştirildiği hastanenin Pediatrik Cerrahi Bölüm Başkanı Shasanka Shekar Panda da "İnsan kuyruğu çok nadir görülen bir durumdur ve tıp literatüründe 40 vaka bildirilmiştir." açıklamasında bulundu.

Milyonda bir görülüyor: İlk kez uygulanan teknikle 20 aylık kızı hayata tutunduMilyonda bir görülüyor: İlk kez uygulanan teknikle 20 aylık kızı hayata tutundu


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 419

The include file 'json/puan_55604_1_1.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ