Ekonomi

3.000 Tl olacak mı? Almalı mı satmalı: Altında son tahmin!

Ekonomi - Son dönemde daha çok onsrüzgarıyla yön bulan altın gram fiyatı için Ekonomist Cüneyt Paksoy, 'Almalı mı satmalı mı, alım fırsatı veren seviyeler neler? 2024 yıl sonu altın tahmini ne oldu' sorularını Haber7’ye yanıtladı.

3.000 Tl olacak mı? Almalı mı satmalı: Altında son tahmin!
17-07-2024 16:22
Google News

Haber7

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimlerine başlamada geç kalmak istemediklerini belirtmesine karşın, ABD'de Donald Trump'ın başkanlığı kazanacağı ihtimalinin artması ile ticaret savaşları ve jeopolitik risklerin tekrar yükselebileceği ihtimali yön bulmayı zorlaştırıyor.

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı, jeopolitik riskler, açıklanan ekonomik veriler, merkez bankalarının altın talebi ve Çin'in yaptığı altın stokundan etkileniyor.

Küresel risklerin artmasıyla altın fiyatlarında rekorlar üst üste geliyor. Gram altın, 2 bin 615 TL seviyelerine ulaşarak rekor tazeledi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yeni bir rekor kırarak 11.186 puan seviyesine ulaştı.

Bu hafta piyasalarda öne çıkan bir diğer başlık ise Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu değerlendireceği karar olacak. Kredi derecelendirme kuruluşunun cuma günü Türkiye ile ilgili değerlendirmesini yayınlaması bekleniyor. Yabancı yatırımcıların ilgisinin arttığı bir dönemde kredi notu kararı büyük önem taşıyor. Moody’s’in ve diğer büyük kredi derecelendirme kuruluşlarının izleyeceği yol da merak konusu.

Ekonomist Cüneyt Paksoy, piyasalarda gündemi Haber7’ye değerlendirdi.