Dünya

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan "büyük savaş" açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanı Brown, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmanın tırmanmamasının geniş çaplı savaş riskini bir miktar azalttığını ama İran'ın hala önemli tehlike olduğunu söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan
27-08-2024 11:48
Google News

ABD Genelkurmay Başkanı Charles Q. Brown, Hizbullah'ın İsrail'e yüzlerce roket ve insansız hava araçları ile saldırması, İsrail'in de Lübnan'ı vurmasıyla yaşanan çatışmanın büyümesini engellemek için İsrail'e gitti. Brown, üç günlük Orta Doğu ziyaretinden dönüş uçağında Reuters'a konuştu.

İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim, 10 ayı aşkın süredir devam eden savaştaki en büyük çatışmalardan biri oldu ancak her iki taraf da daha fazla misilleme tehdidinde bulunmadan sona erdi.

Brown, Hizbullah'ın saldırısının İsrail'e yönelik son haftalarda ortaya çıkan iki büyük saldırı tehdidinden yalnızca biri olduğunu söyledi.

Öte yandan İran'ın Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'nin geçen ay öldürülmesinin ardından İsrail'e saldıracağı yönünde yaptığı tehdit sürüyor. Brown, bölgeye yayılan bir savaş tehlikesinin azalıp azalmadığı sorusuna, "Evet, biraz. Olacağını bildiğimiz iki şey vardı. Biri gerçekleşti. Artık ikincisinin nasıl sonuçlanacağına bağlı." yanıtını verdi.

Brown "İran'ın nasıl karşılık vereceği, İsrail'in nasıl karşılık vereceğini belirleyecek. Bu da daha kapsamlı bir çatışma olup olmayacağını belirleyecek." dedi.

Brown ayrıca İran'ın Irak, Suriye ve Ürdün gibi yerlerde desteklediği ve ABD birliklerine saldıran militanların ve Kızıldeniz'de gemileri hedef alan ve hatta İsrail'e İHA saldırısı düzenleyen Yemen'deki Husilerin yarattığı tehlike konusunda da uyarıda bulundu.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ