Gündem

ABD'nin Suriye'deki olağanüstü hareketliliğine Türkiye'den ilk tepki! MSB'den aç

Bakanlık kaynakları Suriye’nin kuzeyinde Arap aşiretleri ile terör örgütü PKK/YPG arasında devam eden son çatışmalarla ilgili 'ABD’nin yeni bir saldırı endişesiyle SDG’lileri bu bölgeye sevk ettiğini değerlendiriyoruz.” dedi.

ABD'nin Suriye'deki olağanüstü hareketliliğine Türkiye'den ilk tepki! MSB'den aç
08-08-2024 18:32
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

SON DAKİKA HABERİ:  Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısına Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk soruları yanıtladı. 

MSB, Suriye'de Arap Aşiretleri ile terör örgütü SDG/PYD-YPG arasındaki çatışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Silah kuşanıp PKK'ya savaş açtılar: Örgütün 9 karargahını bastılarSilah kuşanıp PKK'ya savaş açtılar: Örgütün 9 karargahını bastılar

"ABD SDG'LİLERİ BÖLGEYE SEVK EDİYOR"

Bakanlık kaynakları, ABD'nin yeni bir saldırı endişesiyle SDG'lileri son çatışmaların olduğu bölgeye sevk ettiğini değerlendirdiklerini kaydetti ve şu ifadeler kullanıldı;

“Bu çatışmalar dönem dönem alevleniyor. Çünkü Deyrizor bölgesinde terör örgütü SDG ve YPG’nin yapmaya çalıştığı işlere oranın gerçek sahipleri olan yerel halk karşı çıkıyor. ABD’nin de o bölgeye oraya bir miktar SDG’liyi sevkettiğine dair bilgiler var.

İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlik sonrası İran’ın bazı ABD üslerine saldırıları olduğunu hatırlatan MSB, "ABD’nin yeni bir saldırı endişesiyle SDG’lileri bu bölgeye sevk ettiğini değerlendiriyoruz.” dedi.